Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Πρόσεξα πολύ καλά αυτήν την ανάρτηση. Και νομίζω έχω μία πρόταση.

tenekedoupoli

28 δις. Για να πανηγυρίσω και γω δώστε μου και μένα.
Όμως, σαν τενεκές που είμαι γω... (πατήστε για να διαβάσετε)



Και έχω να προσθέσω ότι, από πολλούς, συγκεκριμένους, κυρίως μικρούς αλλά και "μεγάλους" επιχειρηματίες, γνωρίζουμε ότι:


  • Τις τελευταίες μέρες, πολλές τράπεζες, απαίτησαν -απειλώντας με άμεση χωρίς περιστροφές διακοπή χρηματοδότησης-, την υπογραφή από τους δανειζόμενους "πρόσθετων συμφώνων", όπου όχι μόνο ανετράπησαν πλήρως οι όροι της σύμβασης δανεισμού αλλά και υπεγράφησαν αυξήσεις (+1,5),(+2),(+2,5)% στο επιτόκιο.

μάλιστα, καλά διαβάζετε (+2,5%) στο επιτόκιο "περιθωρίου".


θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή, που συνέβη μαζικά, που συνέβη απροκάλυπτα που υλοποιήθηκε όμως μουλωχτά ώστε να μην μπορεί κανείς να μιλήσει (οι δανειζόμενοι είναι χιλιάδες, αλλά ο καθένας μόνος του βλέπει την καταστροφή του, ανυπεράσπιστος απέναντι στην τράπεζα), η ενέργεια λοιπόν αυτή, πιστεύουμε ότι αποτελεί ένα σύνολο από στιγνούς εκβιασμούς που δεν μπορεί να είναι νόμιμοι. Είναι τουλάχιστον καταχρηστικές πράξεις, που δεν θα συνέβαιναν αν δεν είχε δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας στην αγορά. Με λίγα λόγια καταγγέλλουμε ότι αυτήν την ώρα οι τράπεζες ενώ μασουλάνε τα 28 δις, ταυτόχρονα βρίσκουν και πρόσχημα για να αισχροκερδίσουν, αξιοποιώντας μια κρίση για την οποία ούτως ή άλλως έχει προεξοφληθεί ότι εμείς θα την πληρώσουμε, από την τσέπη μας.


Οφείλουν, μηχανισμοί αυτεπάγγελτοι να ενεργοποιηθούν, χωρίς να περιμένουν τον ανίσχυρο δανειολήπτη, χωρίς καταγγελλίες. Να ελέγξουν τι ακριβώς συμβαίνει και να ακυρώσουν όσες συμβάσεις προέκυψαν με υπογραφές που αποσπάστηκαν κατα αυτόν τον αμφισβητούμενης νομιμότητας τρόπο.


Και η αντιπολίτευση ολόκληρη, πρέπει να πάρει σαφή θέση και συγκεκριμένη δέσμευση. Δέσμευση ότι θα επανεξεταστεί η εγκυρότητα όλων αυτών των νομιμοφανών συμβάσεων των τελευταίων ημερών. Που δεν ανακοινώθηκαν. Αλλά γίνανε.


Και οι bloggers που διαθέτουν αναγνωρισιμότητα και πολιτική ισχύ, πρέπει να παίξουν το ρόλο τους. Γιατί είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν τα στοιχεία. Για λόγους που όλοι γνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: