Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Λαϊκές αγορές.

(Δελτίο τύπου)
23/01/2009
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, επανερχόμενος στα προβλήματα που δημιουργούνται στο στεγασμένο εμπόριο από την μη σωστή λειτουργία των λαϊκών αγορών στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά, απέστειλε στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη σχετική επιστολή, την οποία κοινοποίησε στον Υφυπουργό Εμπορίου κ. Γ. Βλάχο και στους Γενικούς Γραμματείς του ΥΠ.ΑΝ. κ.κ. Δ. Σκιαδά και Ι. Οικονόμου. Το κείμενο της εν λόγω επιστολής έχει ως εξής:
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, έχει κατ΄επανάληψη επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από την μη σωστή λειτουργία των λαϊκών αγορών, καθώς και από την δημιουργία των παραλαϊκών στις παρυφές τους, στις οποίες παρεισφρέουν παράνομοι που υπερδιπλασιάζουν τον όγκο τους, υπερβαίνοντας κάθε όριο αισθητικής, δεοντολογίας και νομιμότητας και δημιουργώντας παράλληλα ευρύτερο πρόβλημα στην κυκλοφορία και στην ομαλή ζωή της πόλης.
Στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τα επαγγελματικά συμφέροντα του πειραϊκού εμπορίου, αλλά και να συνεισφέρουμε στον καλύτερο σχεδιασμό για την αποτροπή του παράνομου υπαίθριου εμπορίου στην πόλη μας, επανερχόμαστε στο θέμα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς επί της οδού Υψηλάντου στον Πειραιά που πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη και στην οποία έχει γίνει σηματοδότηση προς την οδό Τσαμαδού για εγκατάσταση πάγκων πώλησης ειδών ένδυσης-υπόδησης κ.λπ.
Δεδομένης της έντονης δυσφορίας των καταστηματαρχών του εμπορικού κέντρου της πόλης μας, για την επέκταση των ορίων της συγκεκριμένης λαϊκής, ακόμα και μπροστά από τα καταστήματά τους, και την λειτουργία σε αυτήν, πάγκων με είδη όμοια με αυτά των συναδέλφων μας, καθώς και για την επιπλέον προσθήκη των παράνομων, παρακαλούμε για όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό των ορίων της λαϊκής εκτός του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης, καθώς και για τον περιορισμό των επιτρεπόμενων θέσεων των παραγωγών και επαγγελματιών, στα αυστηρά προκαθορισμένα από τον νόμο πλαίσια.
Παρά το γεγονός ότι το προαναφερόμενο αποτελεί ένα τοπικό μας σοβαρό πρόβλημα, εν τούτοις τέτοιες ενέργειες και πρακτικές αποτελούν ένα γενικότερο φαινόμενο, το οποίο θεωρούμε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί».
Για το συγκεκριμένο αλλά και για όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το πειραϊκό εμπόριο, όπως η Κυριακάτικη Αγορά, το παρεμπόριο κ.ά. ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς έχει ζητήσει συνάντηση εντός της ερχόμενης εβδομάδας με τους νέους Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να συζητηθούν και να βρεθούν άμεσα οι τρόποι επίλυσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: