Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

Αυτό το ενάμισο εκατομμύριο κουράστηκε. Και μάλλον τώρα κάπου ξεκουράζεται.

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙ 1.500.000 ΕΥΡΩ!ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ...
Ερώτηση για την τύχη 1,5 εκ. ευρώ που αγνοείται κατέθεσαν πριν από λίγο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την ερώτηση πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας, που προοριζόταν για την Αφρική και την Μέση Ανατολή και εξειδικευόταν στην παραγωγή και διάθεση ζυμαρικών στα παιδιά της Αιθιοπίας, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, για το οποίο εκταμιεύθηκε δημόσιο χρήμα ύψους 1.500.000 ευρώ, με ευθύνη του Υπουργείου Εξωτερικών, κατέληξε, μέσα από αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις, σε ένα ρεσιτάλ κακοδιαχείρισης, αφού η τύχη των κονδυλίων αγνοείται και η ανθρωπιστική βοήθεια ουδέποτε παρασχέθηκε παρά την παρέλευση του χρονικού περιθωρίου του σχετικού προγράμματος.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα ίδια εκτενή δημοσιεύματα, η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών, εκπόνησε το φθινόπωρο του 2004 το παραπάνω επισιτιστικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 1,5 εκ ευρώ, το οποίο παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον τότε Υφυπουργό Εξωτερικών, στις 30/10/04, σε συνάντηση που είχε στην εκλογική του περιφέρεια με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, συγκεκριμένος Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, θα αγόραζε από την ΕΑΣ Ροδόπης 8.500 τόνους σιτηρών, με προσδιορισμένη τιμή, το οποίο εν συνεχεία θα διατίθετο σε εταιρεία αντίστοιχου κλάδου για την μετατροπή του σε ζυμαρικά. Η συνολική δαπάνη αγοράς των σιτηρών είχε προϋπολογισθεί στα 1,1 εκ ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό του κονδυλίου, δηλαδή τα εναπομείναντα 400.000 ευρώ αντιστοιχούσαν στις διοικητικές δαπάνες του συμμετέχοντα Μη Κυβερνητικού Οργανισμού...

Από PRESMME εδώ η συνέχεια

1 σχόλιο:

Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ είπε...

AΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Η «ΓΙΑΤΡΙΝΑ»


30-03-2009

Αυτές τις μέρες γίναμε μάρτυρες της ποιο απίθανης και συνάμα ακατανόητης ομολογίας του «καταλληλότερου» (sic). Ομολογίας που απαξιώνει τη χώρα στο διεθνές περιβάλλον και αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν νοητικά καθυστερημένους υποικόους.
Σε συζήτηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο «καταλληλότερος» (sic) με τον εκδότη και τηλεστάρ κο Χατζηνικολάου, του εκμυστηρεύτηκε ότι είναι κουρασμένος και αποφασισμένος να αποχωρίσει από την πολιτική στην περίπτωση που χάσει τις προσεχείς εκλογές.

Η απορία που εκφράζουν οι πολίτες είναι μία και μοναδική, πως είναι δυνατόν να δηλώνει κουρασμένος ο «καταλληλότερος» (sic), αφού είναι πανθομολογούμενο και διαπιστωμένο ότι την τελευταία πενταετία που βρίσκεται στον πρωθυπουργικό θώκο, με το μόνο που πεισματικά δεν ασχολήθηκε είναι η διακυβέρνηση της χώρας.

Προφανώς κουράστηκε ο ένοικος του Μαξίμου από τις αγαπημένες του ενασχολήσεις:

• Βλέποντας πολύ τηλεόραση (υπάρχει σχετική δήλωση του «καταλληλότερου» (sic).
• Περιγράφοντας (ως ρεπόρτερ) τη ζοφερή πραγματικότητα που έχουν οδηγήσει τη χώρα, ο ίδιος και τα στελέχη του.
• Συντονίζοντας τον δεξιό συρφετό των κουμπάρων, των παρανομούντων για ίδιον όφελος κυβερνητικών στελεχών, την καταλήστευση των αποθεματικών των κοινωνικών ταμείων με τα δομημένα ομόλογα, τον αθέμιτο πλουτισμό των γαλάζιων χρυσών αγοριών, των σκανδάλων ( υποκλοπών, πακιστανών, Βατοπεδίου κ.λ.π. ).
• Επανιδρύοντας το κράτος της ανασφάλειας, της αδικίας, της αναξιοκρατίας, της φτώχιας, της ακρίβειας, της ανέχειας, της παραπαιδείας, της ρεμούλας, της παραπληροφόρησης, της διαπλοκής, της κοινωνικής ανισότητας, των πραιτόρων, των γαλάζιων παιδιών.

Φυσικά ο «καταλληλότερος» (sic), έχει σπαταλήσει πολλά αποθέματα από την ενέργειά του, παίζοντας με το αγαπημένο του play station.

Μετά από την αναφερόμενη πολυσχιδή δραστηριότητα του «καταλληλότερου» (sic), δικαιολογημένα το αγόρι μας δηλώνει κουρασμένος.

Ξαφνικά όμως, όταν όλοι μας με αισθήματα «συμπάθειας και συμπόνιας» συμμεριζόμαστε τον εξαντλημένο από την κούραση «κυβερνήτη», η βρεφονηπιοκόμος που εξελίχθηκε σε γιατρό και μάλιστα χειρούργο, μετά από πολύχρονη και κοπιαστική ερευνητική προσπάθεια ανακάλυψε το μαγικό μαντζούνι που εξαφανίζει στη στιγμή την κούραση, τη διάθεση, την ανορεξία και γενικά κάθε νόσο.

Αφού ο «καταλληλότερος» (sic), πείρε μια γερή δόση από το μαγικό μαντζούνι, (σαν άλλος ποπάϊ με το θαυματουργό σπανάκι), αποφάσισε να βγει από το «καβούκι» του και να περιφέρεται στην επαρχία για να μας πείσει πόσο ξεκούραστος είναι.

Φυσικά το βράδυ των εκλογών θα νοιώσει την κούραση εντονότερη λόγω της εκλογικής του συντριβής και ακολουθώντας τη συνταγή του θείου του «εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή, (συγνώμη Τριανταφυλλίδη ήθελα να γράψω) θα μας αδειάσει τη γωνιά.

Με ποιο όνομα θα επιλέξει ο «κουρασμένος καταλληλότερος» (sic) να εγκαταλείψει την Ελλάδα, αλλά και για ποια χώρα, κάνετε λίγοι υπομονή… οι εκλογές πλησιάζουν… η συντριβή του είναι βέβαιη.Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ