Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Σαφής δέσμευση.


Είναι απαράδεκτο, ένα νοσοκομείο να μην έχει το απαραίτητο νοσηλευτικό ή ιατρικό προσωπικό, να μην έχει βασικά μηχανήματα για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ή για άλλα χειρουργεία, να μην έχει λειτουργήσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που υπάρχει εδώ και χρόνια, λόγω έλλειψης προσωπικού ή εξαιτίας κάποιων τεχνικών λαθών. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει βούληση για τη λειτουργία ενός τέτοιου, σημαντικού για την Ελλάδα νοσοκομείου.

Μας έχουν κουράσει οι συνεχείς δικαιολογίες της κυβέρνησης, ότι δήθεν υπάρχουν κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια, όπως για παράδειγμα το ΑΣΕΠ. Όμως η αξιοκρατία δεν μας φταίει. Μας φταίει ότι η κυβέρνηση δεν επενδύει στην υγεία. Πέντε χρόνια, δεν δίνει τα απαραίτητα κονδύλια, για να υπάρξει το απαραίτητο προσωπικό.

Απ' την άλλη, μας εξοργίζει ότι την ίδια στιγμή βλέπουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με 5% έλλειμμα και σήμερα, μαθαίνουμε, με 80 δις επιπλέον δημόσιο χρέος τα τελευταία πέντε χρόνια, απ' αυτήν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Και το απλό ερώτημα που έχει πια ο Έλληνας πολίτης είναι: Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Πού πήγαν αυτά τα λεφτά του Ελληνικού λαού; Σίγουρα δεν πήγαν στην υγεία, σίγουρα δεν πήγαν στην παιδεία, σίγουρα δεν πήγαν στην πρόνοια. Πήγαν σε σπατάλες και σε «ημέτερους».


Παρά την οικονομική κατάσταση, εμείς δεσμευόμαστε ότι θα βρούμε τα απαραίτητα χρήματα για να υπάρξει το κατάλληλο προσωπικό, ώστε να προστατέψουμε το δικαίωμα της υγείας για κάθε Έλληνα πολίτη. Τουλάχιστον τρεις χιλιάδες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού κάθε χρόνο θα είναι η δέσμευσή μας για την επόμενη μέρα, ως κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


Επίσκεψη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: