Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Θα βρέξει για δεν θα βρέξει;

[3586050406_9cb0cc56eb.jpg]
Φωτιά στα μπατζάκια μας ! (16-6-09)




Ο Παντελής Οικονόμου έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις πυρκαγιές :

«ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΜΑΣ !»

Στην, προ πολλού διαπιστωμένη, κυβερνητική αδυναμία να προασπίσει το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας, εφέτος ήλθε να προστεθεί μια νέα πληγή: η αναληθής δήλωση του αρμόδιου υπουργού κύριου Μαρκογιαννάκη ότι τα εναέρια μέσα αντιμετώπισης των πυρκαγιών υπήρξαν ανεπαρκή, για λόγους οικονομικού και επιχειρησιακού προγραμματισμού. Υποστήριξε συγκεκριμένα ο κύριος Μαρκογιαννάκης ότι, με τους δεδομένους οικονομικούς πόρους, προτίμησε να προγραμματίσει την ενοικίαση εναέριων μέσων για αργότερα, πιθανολογώντας ότι το ενδεχόμενο πυρκαγιών θα ήταν αυξημένο την χρονική εκείνη περίοδο.

Η αλήθεια βεβαίως είναι ότι τα μέσα αυτά δεν ενοικιάζονται, αλλά χρονομισθώνονται. Τα πληρώνεις δηλαδή για όσο χρόνο τα χρησιμοποιείς τελικά και όχι με τον μήνα. Και η αλήθεια είναι ότι η μη διαθεσιμότητά τους προέκυψε από την μη πραγματοποιήση της χρονομίσθωσης τους αυτής. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής μάλιστα, η πελώρια αυτή παράλειψη προέκυψε σκοπίμως, ώστε το υπουργείο να αποφύγει την ρύθμιση παλαιότερων οφειλών του προς τους παρόχους των μέσων !

Δεν περιμένουμε, δυστυχώς, ανάληψη πολιτικών ευθυνών, ούτε για την ενδημική αδυναμία αντιμετώπισης των πυρκαγιών, ούτε για την, επίσης ενδημική, αναλήθεια των δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών. Θα περιμέναμε όμως κάτι άλλο : να σταματήσουν οι κυβερνητικές έρευνες, αναλύσεις και συζητήσεις για την αποχή από τις εκλογές, αλλά και για άλλες αδιέξοδες κοινωνικές συμπεριφορές. Η αιτία τους είναι πασίγνωστη και δεν είναι άλλη από την ασταμάτητη και ανεμπόδιστη ακολουθία συμπτωμάτων περιφρόνησης του πολιτικού σώματος, δηλαδή του λαού, από την εκπροσώπησή του. Πασίγνωστη, συνεπώς, είναι και η μοναδική διαθέσιμη δημοκρατική διέξοδος: η άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και οι εθνικές εκλογές. Αλλοιώς... φωτιά στα μπατζάκια μας !

1 σχόλιο:

Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ είπε...

ΒΛΑΚΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ!!!

16-06-2009

Τον Αύγουστο του 2007 και ενώ οι φλόγες κατέστρεφαν την Πελοπόννησο, αλλά και άλλες περιοχές της Πατρίδας μας με ολέθρια αποτελέσματα:

• Δεκάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους.
• Εκατοντάδες κατοικίες, βιοτεχνίες, εργοστάσια, αποθήκες καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις φλόγες.
• Χιλιάδες κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες εξαφανίστηκαν.
• Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα ελαιώνων, αμπελώνων, οπωρώνων, και εκατομμύρια στρέμματα δάσους αφανίστηκαν.
• Πολλές δεκάδες χωριά και οικισμών διαγράφηκαν από το χάρτη.

Κάποιος «κύριος» ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ που είχε τοποθετήσει ο «καταλληλότερος» (sic) Υπουργό Διμόσιας Τάξης, εκτίοντας σύμφωνα με δήλωσή του ποινή, και επικαλούμενος το «στρατηγό» άνεμο και τις ασύμμετρες απειλές, προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν πάθαμε και τίποτα.

Σήμερα ο «καταλληλότερος» (sic) έχει τοποθετήσει Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης τον «κύριο» ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ πρώην εισαγγελέα την περίοδο της χούντας.

Ο εν λόγω «κύριος» αφού απέτυχε παταγωδώς να διασφαλίσει την ευταξία και να προστατεύσει τις περιουσίες των πολιτών στα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη στο σύνολο των πόλεων της χώρας.

Ο εν λόγω «κύριος» όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς να διασφαλίσει την ευταξία στις πρόσφατες αγροτικές διεκδικήσεις, αλλά διέταξε και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, αναίτια, να βιαιοπραγήσουν κατά των συμπατριωτών του και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο εν λόγω «κύριος», περιχαρής, μας ανακοίνωσε στις 14-06-2009 ότι μετά από πολύμηνες, επίπονες και κοπιαστικές διαπραγματεύσεις με τον «στρατηγό» καιρό, συμφώνησαν σε παράταση των βροχοπτώσεων, για του λόγου το αληθές υπέγραψαν από κοινού και τη σχετική συμφωνία.

Μετά την «τεράστια επιτυχία» του με τον «στρατηγό» καιρό ο εν λόγω «κύριος» (συγνώμη βλάκας ήθελα να γράψω) ενεργώντας φυσικά κατ΄ εντολή του «καταλληλότερου» (sic), αποφάσισε να μεταφέρει για αργότερα την υπογραφή των συμβάσεων με τις εταιρίες που διαθέτουν πυροσβεστικά ελικόπτερα και να μην προχωρήσει στις ανανεώσεις των συμβάσεων των εποχικών Δασοπυροσβεστών.

Ο «στρατηγός» καιρός αφού διαπίστωσε, ότι ο εν λόγω «κύριος» και οι προϊστάμενοί του είναι παντελώς βλάκες, αθέτησε την «υπογραφή» του και σταμάτησε τις βροχοπτώσεις.

Την επομένη των δηλώσεων του Βλακογιαννάκη οι φωτιές έκαναν την εμφάνισή τους στην Αττική, την Κάρπαθο και την Εύβοια με οδυνηρές καταστροφές.

Δυστυχώς όμως για τη χώρα ο «καταλληλότερος» (sic) και τα «σαΐνια» του που μας κυβερνούν δεν διδάχτηκαν τίποτα από τον μαύρο Αύγουστο του 2007.

Είναι και βλάκες και ανίκανοι.

Τελικά είναι επικίνδυνοι.


Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ