Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Πληρώστε και καπνίστε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγχαίρουμε την ελληνική κυβέρνηση για όλα τα επείγοντα μέτρα που περιέλαβε στο ψηφισθέν μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, όπως την φορολόγηση του μαύρου χρήματος, το δραστικό περιορισμό της κρατικής σπατάλης, την επιστροφή των κλεμμένων από επίορκους κρατικούς λειτουργούς καθώς και για την ανακούφιση όλων των ειλικρινών φορολογούμενων που πλήρωναν όλα τα προηγούμενα χρόνια τα ‘σπασμένα’ αυτού του κράτους.

Κυρίως όμως, θα πρέπει να τη συγχαρούμε διότι είχε το θάρρος και την τόλμη να περιλάβει και πρωτοφανούς εμπνεύσεως διάταξη που αίρει την απαγόρευση του καπνίσματος σε καζίνο και κέντρα διασκέδασης άνω των 300τμ. έναντι αντιτίμου. Κατ΄ αρχήν, αντιλήφθηκε (έστω και την τελευταία στιγμή) το λάθος της να βάλει τη δημόσια υγεία πάνω από τη ψυχολογία των καπνιστών και το στενό οικονομικό συμφέρον κάποιων καταστηματαρχών. Ευτυχώς που κατάφερε εν κρυπτώ και χωρίς καμία δημοσιότητα να αποφευχθούν τυχόν διαμαρτυρίες όσων γραφικών ασχολούνται ακόμη με θέματα δημόσιας υγείας και έτσι θα καταστεί δυνατή και η κάλυψη μεγάλου μέρους του δημοσιονομικού ελλείμματος από το υπέρογκο ετήσιο τέλος που θα πληρώνουν τα εν λόγω καταστήματα.

Απορία μας: γιατί περιορίζουν το χώρο καπνιζόντων μέχρι το ήμισυ του συνολικού χώρου μη επιτρέποντας έτσι την είσπραξη μεγαλύτερων τελών ώστε να καλυπτόταν εξ ολοκλήρου το έλλειμμα από αυτή την πηγή;

Ευχόμαστε να ακολουθήσουν σύντομα και άλλα επείγοντα μέτρα αντίστοιχης στόχευσης και στα οποία να περιληφθεί και η ολοκληρωτική άρση της απαγόρευσης του καπνίσματος, ακόμη και στα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, έναντι σχετικού τέλους, ώστε να εξασφαλιστούν πλεονασματικοί προϋπολογισμοί επιτέλους!

NoSmoke.gr M.K.O.
www.nosmoke.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: