Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Κουρασμένος παίκτης: Στον πάγκο!

Έχεις πλάκα ρε Κωστάκη.
Είσαι ο πιο διασκεδαστικός Πρωθυπουργός. Θα μπορούσαμε να γελάμε ατελείωτα με την πάρτυ σου. Κάτι σαν Λουί Ντε Φινές.
Η αιτία που δεν μας βγαίνει το γέλιο, δεν είναι επειδή στερούμαστε χιούμορ και καλής καρδιάς. Είναι -απλώς- επειδή δεν είσαι πρωθυπουργός σε κάποια άλλη χώρα. Είσαι στη δικιά μας. Και αυτό το πληρώνουμε εμείς. Έτσι, χάνουμε την ομορφιά της διασκέδασης γιατί οι συνέπειες είναι όλες δικές μας.

Είσαι κουρασμένος;
Γιατί Κωστάκη μου;
O Σουφλιάς δεν κυβερνάει μέσα και το Μητσοτακέικο έξω;
Εκτός αν κουράστηκε το χέρι σου από το τάβλι.

Εδώ το θέμα με τον κουρασμένο Πρωθυπουργό μας.
Και βέβαια, αν κουράστηκες εσύ, εμείς να δείς. Που τραβάμε το κουπί!


1 σχόλιο:

Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ είπε...

Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Η «ΓΙΑΤΡΙΝΑ»


30-03-2009

Αυτές τις μέρες γίναμε μάρτυρες της ποιο απίθανης και συνάμα ακατανόητης ομολογίας του «καταλληλότερου» (sic). Ομολογίας που απαξιώνει τη χώρα στο διεθνές περιβάλλον και αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν νοητικά καθυστερημένους υποικόους.
Σε συζήτηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο «καταλληλότερος» (sic) με τον εκδότη και τηλεστάρ κο Χατζηνικολάου, του εκμυστηρεύτηκε ότι είναι κουρασμένος και αποφασισμένος να αποχωρίσει από την πολιτική στην περίπτωση που χάσει τις προσεχείς εκλογές.

Η απορία που εκφράζουν οι πολίτες είναι μία και μοναδική, πως είναι δυνατόν να δηλώνει κουρασμένος ο «καταλληλότερος» (sic), αφού είναι πανθομολογούμενο και διαπιστωμένο ότι την τελευταία πενταετία που βρίσκεται στον πρωθυπουργικό θώκο, με το μόνο που πεισματικά δεν ασχολήθηκε είναι η διακυβέρνηση της χώρας.

Προφανώς κουράστηκε ο ένοικος του Μαξίμου από τις αγαπημένες του ενασχολήσεις:

• Βλέποντας πολύ τηλεόραση (υπάρχει σχετική δήλωση του «καταλληλότερου» (sic).
• Περιγράφοντας (ως ρεπόρτερ) τη ζοφερή πραγματικότητα που έχουν οδηγήσει τη χώρα, ο ίδιος και τα στελέχη του.
• Συντονίζοντας τον δεξιό συρφετό των κουμπάρων, των παρανομούντων για ίδιον όφελος κυβερνητικών στελεχών, την καταλήστευση των αποθεματικών των κοινωνικών ταμείων με τα δομημένα ομόλογα, τον αθέμιτο πλουτισμό των γαλάζιων χρυσών αγοριών, των σκανδάλων ( υποκλοπών, πακιστανών, Βατοπεδίου κ.λ.π. ).
• Επανιδρύοντας το κράτος της ανασφάλειας, της αδικίας, της αναξιοκρατίας, της φτώχιας, της ακρίβειας, της ανέχειας, της παραπαιδείας, της ρεμούλας, της παραπληροφόρησης, της διαπλοκής, της κοινωνικής ανισότητας, των πραιτόρων, των γαλάζιων παιδιών.

Φυσικά ο «καταλληλότερος» (sic), έχει σπαταλήσει πολλά αποθέματα από την ενέργειά του, παίζοντας με το αγαπημένο του play station.

Μετά από την αναφερόμενη πολυσχιδή δραστηριότητα του «καταλληλότερου» (sic), δικαιολογημένα το αγόρι μας δηλώνει κουρασμένος.

Ξαφνικά όμως, όταν όλοι μας με αισθήματα «συμπάθειας και συμπόνιας» συμμεριζόμαστε τον εξαντλημένο από την κούραση «κυβερνήτη», η βρεφονηπιοκόμος που εξελίχθηκε σε γιατρό και μάλιστα χειρούργο, μετά από πολύχρονη και κοπιαστική ερευνητική προσπάθεια ανακάλυψε το μαγικό μαντζούνι που εξαφανίζει στη στιγμή την κούραση, τη διάθεση, την ανορεξία και γενικά κάθε νόσο.

Αφού ο «καταλληλότερος» (sic), πείρε μια γερή δόση από το μαγικό μαντζούνι, (σαν άλλος ποπάϊ με το θαυματουργό σπανάκι), αποφάσισε να βγει από το «καβούκι» του και να περιφέρεται στην επαρχία για να μας πείσει πόσο ξεκούραστος είναι.

Φυσικά το βράδυ των εκλογών θα νοιώσει την κούραση εντονότερη λόγω της εκλογικής του συντριβής και ακολουθώντας τη συνταγή του θείου του «εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή, (συγνώμη Τριανταφυλλίδη ήθελα να γράψω) θα μας αδειάσει τη γωνιά.

Με ποιο όνομα θα επιλέξει ο «κουρασμένος καταλληλότερος» (sic) να εγκαταλείψει την Ελλάδα, αλλά και για ποια χώρα, κάνετε λίγοι υπομονή… οι εκλογές πλησιάζουν… η συντριβή του είναι βέβαιη.



Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ