Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Τα blogs τα γράφουνε...

Καλοκαίρι έρχεται! Μέτρα πήραμε;

«Οι δυο πιο επικίνδυνοι νομοί για την εκδήλωση φωτιάς στην Ελλάδα είναι η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη. Ανήκουν στην πρώτη κατηγορία επικινδυνότητας.
Οι πολλές φετινές βροχοπτώσεις έχουν ως αποτέλεσμα υψηλή και πυκνή βλάστηση και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους καθαρισμούς δρόμων και δασών. Πέρσι πήγαμε καλά και αντιμετωπίσαμε σε όλη την Κεντρική Μακεδονία 77 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε χωματερές και 1.490 σε αγροτοδασικές εκτάσεις (μείωση 66,5%).
Το δασικό οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους δεν είναι σε καλή κατάσταση. Περισσότερη καθαριότητα χρειάζεται στο Σέιχ Σου, στους βασικούς άξονες και στις αντιπυρικές ζώνες, ώστε να μην είναι δύσκολη η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων. Τα πυροφυλάκια και οι υδατοδεξαμενές συντηρήθηκαν. Διαθέτουμε 351 υδατοδεξαμενές.
Χρειάζεται να κατασκευαστούν άλλες δυο υδατοδεξαμενές σε Χαλκιδική (Πολύγυρος) και Λαχανά. Οι δήμαρχοι, ειδικά στους νομούς Σερρών και Ημαθίας πρέπει να ελέγξουν και να προστατεύσουν τις χωματερές. Αν αναγκαστούμε να επέμβουμε θα πρέπει να τους στείλουμε στον εισαγγελέα. Στο Άγιον Όρος επίσης απαιτείται προσοχή, διότι κάθε μοναστήρι έχει και τη δική του χωματερή, ενώ υφίσταται κίνδυνος κι από τα μηχανήματα ηλεκτροδότησης. Επίσης, δεν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης."
(Κωνσταντίνος Κεσαπίδης, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας)
Από ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: