Τρίτη 11 Αυγούστου 2009


ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ


"Γουρούνι στο σακί"




"Προμήθεια-μαμούθ για ανταλλακτικά αεροσκαφών, ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε μέσα σε μια νύχτα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ……

Η συγκεκριμένη προμήθεια της τάξεως των 160 εκατομμυρίων ευρώ προωθείται ήδη με τη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης και με την ένδειξη του «κατεπείγοντος». Φυσικά, καμία διάθεση από την πολιτικοστρατιωτική ηγεσία για προκήρυξη διαγωνισμών και χωρίς την κατάρτιση των στοιχειωδών τεχνοοικονομικών μελετών.

Κοινώς, ο Β. Μεϊμαράκης έδωσε το «πράσινο φως» να διατεθούν 160 εκατ. ευρώ για ανταλλακτικά της πολεμικής αεροπορίας, χωρίς προηγουμένως να γνωρίζει πόσο θα αυξηθεί ο δείκτης διαθεσιμοτήτων των ιπτάμενων μέσων και για πόσο χρονικό διάστημα.

Οπως λέει και ο λαός, δίνει 160 εκατ. ευρώ για να αγοράσει «γουρούνι στο σακί».

Εναν «κουβά» ανταλλακτικών που ουδείς γνωρίζει με ακρίβεια πού και πότε θα χρησιμοποιηθούν. Είναι τοις πάσι γνωστό ότι επί δεκαετίες εξακολουθούν να υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στον χώρο των ανταλλακτικών.

Ο τρόπος με τον οποίο τα προμηθεύονται οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι αναχρονιστικός και χωρίς τεχνοοικονομικούς δείκτες, επιτρέποντας έτσι αυθαιρεσίες.
Για παράδειγμα, αγορές πανάκριβων υλικών που ουδέποτε χρησιμοποιούνται και υπερτιμολογήσεις, καθώς δεν γίνονται διαγωνισμοί που θα μπορούσαν να επιτευχθούν καλύτερες τιμές".

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σημερινό δημοσίευμα του «Εθνους».

Δεν ήταν ξαφνική αυτή η αγορά των πολεμικών εξοπλισμών ούτε έγινε «κάτω από την πίεση των τελευταίων εξελίξεων στο Αιγαίο» όπως σημειώνει η εφημερίδα. Ηταν προεξοφλημένο το «τεράστιο δώρο» που θα έκανε η κυβέρνηση –με τα λεφτά του φορολογούμενου λαού φυσικά- στις ξένες πολεμικές βιομηχανίες αλλά και στους ντόπιους μεσάζοντες όπλων –«οπλάδες» όπως αποκαλούνται.

Θυμηθείτε τι γράφαμε εντελώς πρόσφατα.

Πριν μερικό καιρό –στις 23 Ιούλη- η εφημερίδα «Ποντίκι» είχε κυκλοφορήσει ολοσέλιδο ρεπορτάζ που το τιτλοφορούσε "«Εδώ» τα καλά όπλα" και με υπότιτλο «Προεκλογικές παραγγελίες προωθεί στη "ζούλα" η κυβέρνηση».

Το "Ποντίκι" ανέφερε ότι «δίνουν ρέστα οι "οπλάδες" μέσα στο κατακαλόκαιρο. Τα κότερα παραμένουν δεμένα στις μαρίνες και ο απόπλους για Μύκονο, Φολέγανδρο κι άλλους in αναβάλλεται μέρα με τη μέρα, αφού στην πιάτσα των εξοπλισμών υπάρχει έντονη κινητικότητα».

Η εφημερίδα διατύπωνε μια σειρά ερωτηματικά για την προμήθεια αυτών των εξοπλισμών.

Προσέξτε τώρα κάτι.
Το πολύ σοβαρό αυτό δημοσίευμα δεν αναδημοσιεύτηκε σε κανένα άλλο ΜΜΕ.
Η ίδια εφημερίδα στα επόμενα της φύλλα δεν επανήλθε!
Αυτό που προέκυψε ήταν αλλαγές στην ηγεσία του ΚΥΣΕΑ.
Είναι τυχαία όλα τα παραπάνω;"

Είναι εύκολο να μας απαντήσει κάποιος κυβερνητικός "αρμόδιος" αν ανάμεσα στους μεσάζοντες αυτής της στρατιωτικής προμήθειας υπάρχουν στελέχη μεγάλου δημοσιογραφικού συγκροτήματος;

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: