Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Από ανατολάς και από δυσμάς.


Εικόνα από δυσμάς


Ποιοι έβαλαν "φέσι" στον τουρισμό της Κεφαλονιάς ?

Μείωμένες κατά 25,95% -σε σχέση με τον Ιούλιο του 2008- οι αφίξεις ξένων τουριστών με πτήσεις charters στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς. Τι κρύβεται πίσω από τη κρίση και ποιός ο ρόλος των tour operators; Παρόλο που τσέπωσαν τις κρατικές επιδοτήσεις, μείωσαν τα δρομολόγια. Τουρίστες αναζητούν πτήσεις για την Ελλάδα και δεν βρίσκουν!! Ανεξέλεγχτες καταστάσεις δημιούργησαν μια ανευ προηγουμένου κατάσταση που καμιά σχέση δεν έχει με την οικονομική κρίση. Η ασυδοσία των tour operators για άλλη μια φορά φέρνει το τουρισμό μπροστά στη καταστροφή...

http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=7387&Itemid=152
πηγή: papatzides

ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΑΣ

Πάνε… Νότιο Αιγαίο
Γράφει: Μαρίνα Πολλάτου
04/08/2009
«Όχι» στις Περιφέρειες δύο ταχυτήτων, δηλώνουν οι νομάρχες Χίου και Σάμου, που με κοινή τους επιστολή τονίζουν πως θα «αποσχιστούν» απ’ το Βόρειο Αιγαίο αν δεν εξασφαλιστεί με επιδότηση η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νομών τους με την πρωτεύουσα της Περιφέρειας Μυτιλήνη. Οι δύο νομάρχες, που κατ’ επανάληψη έχουν θέσει ζητήματα για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών, με έγγραφό τους προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μιλούν για τη συνοχή του νησιωτικού χώρου και την εδαφική συνέχεια της χώρας, όταν μεταξύ των νησιών της ίδιας Περιφέρειας υπάρχουν, όπως επισημαίνουν, τόσο σοβαρά προβλήματα συγκοινωνιών.
Απ’ την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής υπογραμμίζει πως με δεδομένη την αύξηση των διαθέσιμων πιστώσεων για τις ακτοπλοϊκές επιδοτήσεις υπάρχουν ήδη τέσσερα δρομολόγια τη βδομάδα με τα οποία συνδέεται η Σάμος με τη Λέσβο, ενώ υπάρχει προοπτική για ακόμη ένα.

«Απ’ το “θέλουμε” έως το “γίνεται” η απόσταση είναι πολύ μεγάλη», τονίζει σχετικά ο νομάρχης Λέσβου και πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων και Νησιωτικών Πολιτικών της ΕΝΑΕ, Παύλος Βογιατζής, που σχετικά με το αίτημα των συναδέλφων του απ’ το Βόρειο Αιγαίο τονίζει πως «όλοι θα θέλαμε πραγματικά καθημερινά να υπάρχει σύνδεση μεταξύ όλων των νησιών της Περιφέρειάς μας. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι φέτος είναι η πρώτη φορά που η σύνδεση, ειδικά της Λέσβου με τη Σάμο, είναι τόσο τακτική, με συχνότητα δρομολογίων που όντως εξυπηρετεί. Και το λέω αυτό μετά την πρόσφατη επίσκεψή μου στη Σάμο.».
πηγή emprosNet


Ροδο...συλλεκτικά (πηγή neagenia) Και η Ροδος Ελλαδα ειναι κ.κ υπουργοι

(Παγκόσμια ομάδα facebook)

Και η Ροδος Ελλαδα ειναι κ.κ υπουργοι


πηγή: http://taxalia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: