Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Αντιεξουσιαστές στην εξουσία!

Ραούλης Βασίλης
(αναδημοσίευση)



Και όμως είναι τα λόγια του Πρωθυπουργού στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο!

Ενός Πρωθυπουργού που εμφανίζεται ακόμη περισσότερο αποφασισμένος να ανατρέψει τις παγιωμένες καταστάσεις, να κάνει πράξη την αξιοκρατία, να αλλάξει τα δεδομένα του κρατικού μηχανισμού.


«Δεν είμαστε απολογητές της διοικητικής εξουσίας … ο πολίτης θα μας ήθελε αντιεξουσιαστές στην εξουσία», είπε χαρακτηριστικά. «δεν ήρθαμε να αντικαταστήσουμε το γαλάζιο κράτος με ένα πράσινο ομοίωμα.

Οι πρώτες 100 ημέρες θα είναι καθοριστικές και περνάνε και γρήγορα», προειδοποίησε.

Σαν πρώτο βήμα έδωσε εντολή να γίνει καταγραφή της κατάστασης στα υπουργεία, προκειμένου με αυτά τα δεδομένα να συγκροτηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις.

Ακολούθως σημείωσε ότι ο αρμόδιος υπουργός Γ. Ραγκούσης θα ανακοινώσει τις ρυθμίσεις με τις οποίες θα δίνονται στη δημοσιότητα όλες οι υπουργικές αποφάσεις, μέχρι και το τελευταίο ευρώ του προϋπολογισμού.

Παράλληλα, θα επιδιωχθεί να δοθεί ένα οριστικό τέλος στα φαινόμενα πολυνομίας, που επιτρέπουν διαφορετικές ερμηνείες της νομοθεσίας κατά το δοκούν


Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της μείωσης της σπατάλης στο Δημόσιο για κομματικούς λόγους, ζήτησε από όλους τους υπουργούς να ζητήσουν με τη σειρά τους την παραίτηση όλων των επιτροπών και την παράδοση έκθεσης προόδου των μέχρι σήμερα εργασιών τους.

Η απόφαση αυτή αφορά χιλιάδες επιτροπές και δεκάδες χιλιάδες άτομα που αμείβονται από αυτές.

«Τέρμα στους κολλητούς» και «αξιολόγηση παντού», ανέφερε σε άλλο σημείο.


( Και η αλήθεια είναι ότι το μυαλό μου πήγε κατευθείαν σε πολλούς… που εγκατέλειψαν τις πόλεις τους και συνωστίζονται στην Ιπποκράτους, διεκδικώντας … «εξασφάλιση».

Για να τους πει κάποιος να ξεχάσουν ότι ήξεραν!

Σήμερα το μεσημέρι συνάδελφος δημοσιογράφος γνωστής εφημερίδας έψαχνε στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ αλλά δεν μπορούσε να τα βρει γιατί …μετακόμισαν στην πρωτεύουσα!

Το έχω πει εδώ και πολύ καιρό , ότι το μεγάλο στοίχημα αυτής της Κυβέρνησης δεν είναι απλά η επιτυχία της σε ότι αφορά την καλύτερη διαχείριση ή την περισσότερη διαφάνεια, αλλά και η αλλαγή των δεδομένων που υπάρχουν στον κρατικό μηχανισμό.

Η αλλαγή και ανατροπή της λογικής που θεωρεί το δημόσιο κομματικό λάφυρο μετά από εκλογές και αποδέχεται διαδικασίες εξασφάλισης «μετρίων» σε βάρος ικανότερων συμπολιτών μας!)

Πρέπει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου ανήγγειλε την παρουσία εκεί του Συνηγόρου του Πολίτη προκειμένου να ενημερώσει άμεσα από πρώτο χέρι για την εμπειρία της ανεξάρτητης Αρχής από τα κακώς κείμενα της τελευταίας περιόδου και τις προτεραιότητες που αυτή θέτει.

Στην ίδια κατεύθυνση διευκρίνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να είναι συνεχώς σε επαφή με τους κοινωνικούς φορείς και κυρίως να έρθει σε κατάσταση διαρκούς λογοδοσίας προς τις ανεξάρτητες Αρχές, σε σχέση με τα πεπραγμένα της.

Ο Γιώργος συνεχίζει να … γράφει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: