Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ρουφιάνα κάμερα καταγράφει "διαστολή" συνηγόρου.

Ποινική δίωξη στον δικηγόρο για «παιχνίδια» με την πελάτισσα


11 Νοε 2009

Συνήγορος... παρενόχλησης

http://www.virginmedia.com/images/lawyer-4-g.jpg

Μέσα στην αίθουσα του επισκεπτηρίου των Φυλακών, άνοιξε το παντελόνι του και τράβηξε το χέρι της αλλοδαπής βάζοντάς το στα γεννητικά του όργανα. Ταυτόχρονα κρατούσε σημειώσεις και έπινε καφέ!


Μπορεί το δικαστήριο να είναι οικείος χώρος για έναν δικηγόρο, αλλά η φυσική του θέση δεν είναι βεβαίως το εδώλιο του κατηγορουμένου. Για τον «ασυγκράτητο» όμως δικηγόρο, που θέλησε να συνδυάσει το «τερπνόν μετά του ωφελίμου», στην αίθουσα επισκεπτηρίου των Κεντρικών Φυλακών, με Ουκρανή πελάτισσά του, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται έναν καλό δικηγόρο! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε να του ασκήσει ποινική δίωξη για άσεμνη επίθεση και σεξουαλική εκμετάλλευση, ενώ δεν θα αποφύγει και το Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου.

«Χειροτεχνία»
Όπως είχε γράψει ο «Π» την περασμένη εβδομάδα, ο εν λόγω δικηγόρος σε συνάντηση που είχε στις Φυλακές με νεαρή Ουκρανή υπόδικο, επιχείρησε να έρθει «κοντά» στην πελάτισσά του, αλλά διάλεξε λάθος δρόμο. Στη συνάντηση που είχαν στην αίθουσα επισκεπτηρίου, η οποία παρακολουθείται με κάμερες, ενώ συζητούσε με την αλλοδαπή πήρε το χέρι της και το έβαλε επάνω στο πόδι του. Η αλλοδαπή ξαφνιάστηκε και τράβηξε το χέρι της, αλλά ο δικηγόρος επέμενε και έτσι ξαναπήρε το χέρι της και το ακούμπησε στο πόδι του. Η Ουκρανή το τράβηξε για δεύτερη φορά. Ο δικηγόρος αξίζει να σημειωθεί ότι έγραφε με το ένα χέρι πίνοντας και τον καφέ του, ενώ με το άλλο άνοιξε το παντελόνι του και πήρε για τρίτη φορά το χέρι της πελάτισσάς του και το έβαλε στα γεννητικά του όργανα. Εκείνη τη στιγμή οι δεσμοφύλακες που παρακολουθούσαν εισέβαλαν στην αίθουσα και έβαλαν τέλος στη «συνάντηση».

Στο σκαμνί
Η υπόθεση καταγγέλθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα στον οποίο διαβιβάστηκε και το βίντεο. Ο κ. Κληρίδης φέρεται να αποφάσισε αμέσως την ποινική δίωξη του δικηγόρου, αν και υπήρξαν παρακλήσεις εκ μέρους της οικογενείας του για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. Η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και οι λεπτομέρειες της «επαγγελματικής» συνάντησης θα ακουστούν στην αίθουσα του δικαστηρίου, με μάρτυρα κατηγορίας την αλλοδαπή και τους δεσμοφύλακες.

Με δικά μας έξοδα
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ουκρανή υπόδικος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κλοπές στη Λεμεσό, και επειδή δεν είχε χρήματα για να προσλάβει δικηγόρο, της δόθηκε νομική αρωγή. Ως εκ τούτου η αμοιβή του «ασυγκράτητου» δικηγόρου επρόκειτο να καταβληθεί από το κράτος. Μετά το περιστατικό η αλλοδαπή άλλαξε δικηγόρο, και πάλι με νομική αρωγή από το κράτος. Την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Εισαγγελέας μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Οικονομικών είχε αφήσει αιχμές για κατάχρηση του μέτρου της νομικής αρωγής από κάποιους δικηγόρους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις διαδικασίες για να μεγιστοποιήσουνε τις απολαβές τους.

tefteri

Δεν υπάρχουν σχόλια: