Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ο άλλος δρόμος.



Η σημερινή ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο ήταν έτσι κι αλλιώς ιστορική καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας πρωθυπουργός καλείται να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σωτηρίας της χώρας.

Ο Παπανδρέου επέλεξε και πάλι να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που οι Βρυξέλλες επιχειρούν να επιβάλουν. Αρνείται πεισματικά να δεχθεί δραματικές περικοπές μισθών . Αρνείται να μεταβιβάσει στους πολίτες το κόστος της κρίσης.

Ο Παπανδρέου παίρνει ένα τεράστιο ρίσκο . Στην προσπάθεια του αυτή θα βρει αρκετούς απέναντι και κυρίως τις αγορές που διψούν για "αίμα" .

Ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα θα αγγίξει το 3% στο τέλος της τετραετίας . Αυτό είναι κάτι που δεν ηχεί ευχάριστα στα αυτιά των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Ο Παπανδρέου όμως μοιάζει σίγουρος...

Επενδύει πολλά στον περιορισμό του σπάταλου κράτους . Επενδύει στην επαναφορά της ηθικής στην Πολιτική , στην Πολιτεία , στη Διοίκηση . Πιστεύει στους Έλληνες , πιστεύει στην Ελλάδα .

Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει . Μένει να δούμε αν η χώρα θα μπορέσει να βγει από την κρίση ακολουθώντας τον άλλο δρόμο , τον δρόμο που χαράζει ο Παπανδρέου ο οποίος σήμερα έδωσε μια απάντηση που χρωστούσε στους πολίτες.

Στο δίλημμα "Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα" που ο ίδιος έθεσε , απάντησε "Ορθολογισμός".

Αν είναι έτσι , Πάμε...

1 σχόλιο:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το blog σας.....Είμαστε ένα νέο BLOG το οποίο είναι ανοιχτό σε όλους τους blogger αλλά και στους πολίτες .
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν είμαστε Δημοσιογράφοι αλλά ούτε και έχουμε κάποια άλλα οικονομικά οι κομματικα συμφέροντα όπως πολλά άλλα blog.
Επιτρέπουμε σε όλους τους blogger αλλά και στους πολίτες να αναγράφουν ελεύθερα τι αποψεις τους στο ιστολόγιό μας .
Ευχόμαστε και ελπίζουμε και στη δική σας στήριξη και είμαστε πάντα στο πλευρό σας για οτιδήποτε αφορά την δημοσίευση

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

www.ksipnistere.blogspot.com