Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Ποιός λέει πως δεν γίνονται επενδύσεις;

Χρυσή μπάζα από τους διαρρήκτες!

Χρυσή “μπάζα” από τη σπείρα των διαρρηκτών!

Πάνω από 100 κιλά ο χρυσός που έχουν στα χέρια τους


Περισσότερα από εκατό κιλά χρυσού εκτιμούν οι διωκτικές Αρχές του Ηρακλείου ότι έχουν κλαπεί το τελευταίο τρίμηνο από σπίτια Ηρακλειωτών. Πρόκειται για έναν πραγματικά σύγχρονο θησαυρό, η διαχείριση του οποίου δημιουργεί πολλά και σοβαρά ερωτηματικά στις Αστυνομικές Αρχές. «Τόσα κιλά χρυσός πού καταλήγει;».

Αυτό είναι και το ζητούμενο των αστυνομικών που πιστεύουν ότι μόνο ένα μικρό μέρος των κλοπιμαίων καταλήγει σε «κρυφά» ενεχυροδανειστήρια.

Αστυνομικές πηγές επιμένουν ότι πίσω από την πλειονότητα των δεκάδων διαρρήξεων που έχουν διαπραχθεί στην πόλη του Ηρακλείου αλλά και σε κάποια χωριά κρύβεται μία συγκεκριμένη συμμορία. Ο τρόπος δράσης της αποτελεί «σφραγίδα».

Υπολογίζεται ότι τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί περίπου...

250 διαρρήξεις και κλοπές σπιτιών. Πολλές από αυτές δεν έχουν καταγγελθεί γιατί οι ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι δεν θα βγάλουν άκρη και ως εκ τούτου δεν θέλουν περαιτέρω ταλαιπωρία. Για παράδειγμα στην περιοχή της Κηπούπολης έχει καταγγελθεί μία κλοπή, δεν έχουν ωστόσο αναφερθεί άλλες έξι!



«Λατρεύουν τον κίτρινο χρυσό».

Ο τρόπος δράσης των συγκεκριμένων συμμοριών αποκαλύπτει κάτι εντυπωσιακό:

Λατρεύουν τον κίτρινο χρυσό. Στόχος τους είναι η κλοπή οποιουδήποτε κοσμήματος έχει κίτρινο χρώμα είτε είναι δεκατεσσάρων καρατίων είτε δεκαοχτώ και πάει λέγοντας.

Ασφαλείς πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι οι δράστες δεν πείραξαν κοσμήματα που ήταν από λευκόχρυσο. Τ’ άφησαν απείραχτα στα κουτιά τους. Αφαίρεσαν όμως όλα τα κοσμήματα, μικρότερης ή μεγαλύτερης αξίας που ήταν στο κλασσικό χρώμα του χρυσού.

Το στοιχείο αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση τόσο στους αστυνομικούς όσο και σε παθόντες. Ένας από τους ιδιοκτήτες που είδαν τα σπίτια τους «λεηλατημένα» ανέφερε στην «Π»: «Η σύζυγος μου είχε σε ένα κουτί δύο πανάκριβα κοσμήματα από λευκόχρυσο, ένα μονόπετρο δακτυλίδι και έναν σταυρό. Ήταν στο ίδιο συρτάρι με τα υπόλοιπα κοσμήματα. Δεν άφησαν τίποτα. Αυτά τα δύο όμως δεν τα πείραξαν. Δεν τα πήραν γιατί δεν τα ήθελαν». Σε άλλη περίπτωση οι δράστες άφησαν στη θήκη με τα κοσμήματα της ιδιοκτήτριας δύο μαργαριταρένια κολιέ και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια.



Προφίλ συμμοριών

Οι υποψίες των διωκτικών Αρχών στρέφονται προς δύο κατευθύνσεις, χωρίς η μία να ακυρώνει την άλλη. Εκτιμούν ότι πρόκειται για διαφορετικές σπείρες που δρουν παράλληλα. Φυσικά μέσα στον καταιγισμό των διαρρήξεων, υπάρχουν και αυτές που αποδίδονται σε τοξικομανείς, οι οποίοι «όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν».

Η πρώτη κατεύθυνση στην οποία κινούνται οι αστυνομικοί είναι σε ομάδες Βούλγαρων, οι οποίοι με βάση τις πληροφορίες φέρονται να «φορτώνουν» μεγάλες παρτίδες κλαπέντων χρυσαφικών και τις προωθούν στη χώρα τους.

Ο έλεγχος είναι εξαιρετικά δύσκολος. Άπαντες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα σε σχέση με τα πλοία της γραμμής. Οι Αρχές (λιμενικές και αστυνομικές) θα πρέπει να έχουν πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες για να κάνουν κάποιο «ντου» και να μπλοκάρουν τη μεταφορά του χρυσού εκτός Κρήτης.

Η δεύτερη κατεύθυνση στην οποία κινούνται οι διωκτικές Αρχές αφορά στη δράση μιας ομάδας αθίγγανων, οι οποίοι δεν ζουν μόνιμα στο νησί.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν περιέλθει στη διάθεση τους πληροφορίες για τη λειτουργία ενός χυτηρίου στην Αττική, στο οποίο φέρεται να καταλήγει ένας μεγάλος αριθμός χρυσαφικών. «Κλέβουν και επενδύουν σε ράβδους χρυσού. Αυτά λένε οι πληροφορίες μας» επισήμανε.

irakliowebradio2

Δεν υπάρχουν σχόλια: