Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Δύο μέρες αναπάντητο το ερώτημα, αγνοούνται γυμναστές, αδιαφορούν οι Δήμαρχοι

Από: http://korydallos.blogspot.com/

μούγκα στη στρούγγα...

Το δημόσιο ενδιαφέρον για την καλή ενάσκηση των καθηκόντων εκ μέρους μίας διοίκησης ενός Δήμου είναι αυξημένο για την περιπτωση κακής εκπλήρωσης των καθηκόντων εκ μέρους του κι επομένως υπάρχει δικαιολογητικός λόγος για την ελεύθερη έκφραση ερωτημάτων. Αλλά όταν η εξουσία που ελέγχεται, δυσφορεί, αντί να αποκτά ευκαιρία απάντησης και λογοδοσίας, είναι φυσικό να προκαλεί έντονα την καχυποψία των πολιτών. Κι όπως αναφέρει πάντως, το neagenia-neagenia.blogspot.com που έχει κάνει τα ακόλουθα 5 ερωτήματα προς τον Δήμο Κορυδαλλού αυτή η στάση δεν είναι χαρακτηριστικό φιλολαϊκής εξουσίας.

1) Στην τέταρτη σειρά της ανάρτησης χρησιμοποιείτε την φράση «η Δημοτική Επιχείρηση Κορυδαλλού». Θέλουμε την επωνυμία της, και το ΣΗΜΕΡΙΝΌ Διοικητικό της Συμβούλιο, γιατί στο korydallos.gr δεν μπορούμε να βρούμε άκρη.

2) Ποιά ακριβώς Νομικά Πρόσωπα έκαναν την Σύμβαση; Ποιο είναι το χρηματικό ποσό και ποιο το αντικείμενό της. Για να μην παιδευόμαστε, μπορείτε να μας χρεώσετε μια φωτοτυπία και να μας την στείλετε, γιατί είμαστε ενδιαφερόμενοι.

3) Τις σχετικές αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, γιατί η έρευνά μας δεν έχει αποτέλεσμα. Πιθανόν να μην ξέρουμε να ψάξουμε καλά, αλλά εσείς όπως αναφέρετε το ψάξατε. Απλό είναι: Τους αριθμούς Αποφάσεων.

4) Αναφέρετε:
“Τα χρήματα της μισθοδοσίας τους καταβάλλει, μέσω της προγραμματικής σύμβασης, ο Δήμος Νικαίας στη Δημοτική επιχείρηση Κορυδαλλού”.
Θα θέλαμε να μας διαφωτίσετε μόνο, επειδή προφανώς πρόκειται και για πολλά λεφτά, σε ποιες οικονομικές καταστάσεις αποτυπώνει ο Κορυδαλλός το έσοδο και σε ποιες αντίστοιχες η Νίκαια το έξοδο; Καταλαβαίνετε, ότι πρόκειται για κάπως πολλά λεφτά. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, φτηνά- φτηνά με την ασφάλισή του ο κάθε εργαζόμενος, (αν δεν υπάρχουν παχουλοί μισθοί διοικητικών, διευθυντών προγράμματος κλπ) έστω ότι κοστίζει 1100 ευρώ έκαστος. Ο λογαριασμός πρέπει να είναι κάπως έτσι: 1100χ14 μισθοί =15.400 ευρώ χ 31 εργαζόμενοι=477.400 ευρώ.

Αν και πιστεύουμε ότι πρέπει να πρόκειται για πολύ μεγαλύτερο ποσό, νομίζουμε ότι και αυτό είναι αρκετό για να μην είναι δυνατόν να αποτελεί «αόρατο» κωδικό στους προϋπολογισμούς δύο Δήμων. Σωστά;

5) Τέλος, επειδή αναφέρεστε -με υπαινιγμό- στο 2002, πείτε μας τι εννοείτε; Δημοσιοποιήστε αυτήν την περιβόητη σύμβαση όπου αναφέρεστε και θα διαπιστώσετε αμέσως ότι το neagenia δεν χρωστάει σε κανέναν. Εάν όμως ρίχνετε πυροτεχνήματα ενώ η απαίτηση για απαντήσεις καθαρές είναι πιεστική και προφανέστατη, τότε να είστε σίγουροι ότι θα καταλογιστεί το σχετικό πολιτικό κόστος της ενέργειας και θα αποδοθεί εκεί που ανήκει.

Εδώ όλο το ερώτημα του neagenia που απεστάλλει στους δύο Δημάρχους και στο ΥΠΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: