Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Ειρηνική συγκέντρωση


Αρνητική είναι η απάντηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην επιστολή που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στις συνδικαλιστικές ηγεσίες, με την οποία ζήτησε αναβολή των συλαλλητηρίων που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη.
Στην επιστολή του ο πρωθυπουργός τόνισε το γεγονός ότι ενδέχεται ορισμένοι να εκμεταλλευθούν τις πορείες για να προκαλέσουν νέα επεισόδια.

Ο πρωθυπουργός τόνιζε στην επιστολή του:

«Τις τελευταίες ημέρες, κάποιοι, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τον άδικο χαμό του νεαρού μαθητή, προβαίνουν σε πράξεις πρωτοφανούς βίας. Πράξεις που στρέφονται κατά αθώων πολιτών, κατά των περιουσιών τους, κατά ολόκληρης της κοινωνίας. Πράξεις που πλήττουν την ίδια την Δημοκρατία.
» Η διεκδίκηση και η διαμαρτυρία είναι πλήρως σεβαστά, αναφαίρετα δημοκρατικά δικαιώματα. Λόγω όμως της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες σας καλώ με τη δέουσα υπευθυνότητα να αναβάλλετε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης, στο πλαίσιο της αυριανής 24ωρης απεργίας, ώστε να μην δοθεί δυνατότητα εκμετάλλευσης μιας εκδήλωσης εργαζομένων για την πραγματοποίηση νέων πράξεων καταστροφικής βίας.»
Απαντώντας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε ότι το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τη Βουλή και όχι στο Πεδίο του Αρεως.
«Η ειρηνική συγκέντρωσή μας δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι μετάθεσης ευθυνών καθώς και εκμετάλλευσης για καταστροφική βία για κανένα. Αντιθέτως ο ίδιος ο χώρος και η οιωνεί φρούρησή του επιφορτίζουν με ουσιαστικές και πρόσθετες υπαρκτές ευθύνες τα προς τούτο εντεταλμένα όργανα» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: