Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Αγώνας δρόμου.

Αυτό, είναι ένα κομμάτι από το δημοσίευμα στο
"παρόν" της 17ης Ιανουαρίου
Κάτω στον ΠειραιάΓράφει ο Νίκος Παρασκευάς

"Αγώνα δρόμου ξεκινάει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας και Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) για να πετύχει την υπογειοποίηση των εναέριων γραμμών μεταφοράς υψηλής τάσης της ΔΕΗ, που έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι δημιουργούν ισχυρά μαγνητικά πεδία, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των περιοίκων. Τρεις δήμοι του Πειραιά (Πέραμα, Νίκαια, Κορυδαλλός) και αρκετοί της δυτικής Αθήνας (Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω, Χαϊδάρι κ.λπ.) «φιλοξενούν» τέτοια καλώδια που μεταφέρουν ρεύμα της τάξης των 150.000 βολτ! Τον συντονισμό της προσπάθειας έχει αναλάβει ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γ. Γουρδομιχάλης, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν οι εκάστοτε κυβερνήσεις όλο να λένε πως θα υπογειοποιήσουν τα καλώδια κι όλο να τα αφήνουν... στον αέρα! Τόνισε δε χαρακτηριστικά ότι πριν από 5 χρόνια ο Κ. Καραμανλής είχε δηλώσει ότι θα υπογειοποιηθούν τα καλώδια και μάλιστα ότι είχαν διασφαλιστεί και οι πόροι, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα. Να σημειώσουμε ότι έναυσμα για τη... σταυροφορία κατάργησης των εναέριων γραμμών μεταφοράς ρεύματος υπήρξαν οι αντιδράσεις που προκάλεσε στους δημάρχους των δυτικών συνοικιών η έλλειψη της παραμικρής αναφοράς για το θέμα αυτό από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, όταν παρουσίασε το πρόγραμμα για την περιβαλλοντική ανάπτυξη της Αθήνας!"(εδώ όλο το δημοσίευμα)

Εκφράζω τώρα την απορία μου Πολύ καλά κανει ο κύριος Γουρδομιχάλης του ΠΕΣΥΔΑΠ και θέτει το ζήτημα της υπογειοποίησης, αφού μάλιστα, πολύ κακώς (όπως αναφέρεται) η κυρία Μπιρμπίλη δεν έκανε αναφορά στο θέμα.
Αλλά αφού πέντε χρόνια πρίν, όπως αναφέρει το ίδιο το δελτίο (ΕΔΩ) ο κύριος Καραμανλής το είχε υποσχεθεί αλλά... δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ
γιατί ο ΠΕΣΥΔΑΠ άφησε τόσον χρόνο προκειμένου να προχωρήσει σε δελτία τύπου με τα οποία "καρφώνει" το "ΠΑΡΟΝ της Κυριακής την κυρία Μπιρμπιλή των 1οο ημερών;;;

Μήπως πέντε χρόνια τραβούσαμε καμαρωτές φωτογραφίες;;;
(12-02-2008, πηγή: ΠΕΣΥΔΑΠ)

Και ανταλλάσαμε με αβρότητα φιλοφρονήσεις με τον Κυριάκο;;;
Ψάχνοντας να βρει κανείς πόσες φορές τέθηκε και με ποιόν τρόπο το πράγματι σοβαρό ζήτημα από τον ΠΕΣΥΔΑΠ, ανακαλύπτει μόνο την... μυστηριώδη ανοχή του θέματος.

Γιατί τώρα αγώνας δρόμου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: