Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Ποινές – κοροϊδία από την Τράπεζα της Ελλάδος


Ποντίκι
Μάλλον μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί εκεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, εκτός αν έχουν χάσει τον μπούσουλα ή δείχνουν απροκάλυπτα πλέον το αντικοινωνικό πρόσωπό τους, προφανώς έχοντας χάσει την επαφή με την κοινωνία και την πραγματικότητα.
Και για να εξηγηθούμε: Την ώρα που ο κόσμος στενάζει από τις αυθαίρετες τραπεζικές χρεώσεις και συμπεριφορές, την ώρα που η Λούκα στο υπουργείο Οικονομίας προσπαθεί – με πολλές, είν’ αλήθεια, υποχωρήσεις έναντι των αρχικών της σχεδίων – να ανακουφίσει τους υπερχρεωμένους ιδιώτες, την ώρα που οι καταγγελίες έχουν πολλαπλασιαστεί, στην Τράπεζα της Ελλάδος κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.
Οχυρωμένοι πίσω από το γράμμα των κανονιστικών κειμένων τους (για τα οποία βέβαια δεν υπάρχει βούληση αλλαγής τους) μεταχειρίζονται με το γάντι τούς δήθεν εποπτευόμενους, τους κανακάρηδες της εποπτείας, και προωθούν το πλήθος των καταγγελιών κατά τραπεζών στα αρχεία τους ή σε άλλες Αρχές, ενώ ο φουκαράς... τραπεζόπληκτος πολίτης ψάχνει και δεν βρίσκει το δίκιο του ή μια ανθρώπινη αντιμετώπιση.


Ούτε το momentum δεν υπολόγισαν και απροκάλυπτα, την ίδια στιγμή που ενισχύονται οι τράπεζες με 25 δισ. ευρώ ως εγγυήσεις για ενίσχυση της ακριβοθώρητης ρευστότητάς τους, ελέω τρόικας, επιβάλλουν ψωροποινές για τα μάτια του κόσμου.

συνέχεια: sotiras.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: