Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

Τρικούβερτος καβγάς στη ΝΔ με Μιχαλολιάκο πρωταγωνιστή (για τους Δημάρχους).


Εμφύλιος υποψηφίων δημάρχων στη ΝΔ

Τρικούβερτος καβγάς και βολές κατά του Β. Μιχαλολιάκου από τους διεκδικητές του χρίσματος σε πολλές περιοχές


Από το ΒΗΜΑ tovima.gr/

Διαστάσεις σύρραξης έχουν αρχίσει και παίρνουν οι προστριβές των «γαλάζιων» υποψηφίων δημάρχων σε πολλούς δήμους της χώρας, αν και πολύ λιγότερα είναι τα προβλήματα που υπάρχουν με τους υποψήφιους περιφερειάρχες της ΝΔ. Στο στόχαστρο της έντονης κριτικής είναι ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ κ. Β.Μιχαλολιάκος , ο οποίος κατηγορείται για προβληματική διαχείριση, ενώ σε αρκετές περιοχές έχει στηθεί τρικούβερτος καβγάς, σε μια περίοδο που το τελευταίο που επιθυμεί η ηγεσία είναι εμφύλιοι πόλεμοι και αλληλοσπαραγμοί. Παρά την επιθυμία του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά να διατηρηθεί ηρεμία, αυτή δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί, καθώς κυριαρχούν εντάσεις, απειλές, εκβιασμοί, συγκρούσεις και ανταλλαγή βαριών εκφράσεων μεταξύ των υποψηφίων, ενώ πληθαίνουν τα πυρά κατά του κ. Μιχαλολιάκου.

Το ξεκαθάρισμα, που έχει ήδη προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη Ρηγίλλης, πυροδοτεί εντάσεις και στο παρασκήνιο διαμορφώνεται εκρηκτικό κλίμα με απρόβλεπτες συνέπειες, αφού σχεδόν στους περισσότερους έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι θα είναι υποψήφιοι. Οι επιλογές γίνονται με βάση, όπως δηλώνει στους ενδιαφερόμενους ο κ. Μιχαλολιάκος, τις δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί κατ΄ εντολήν του κόμματος. Ομως πολλά «γαλάζια» στελέχη αμφισβητούν το συγκεκριμένο επιχείρημα, ενώ λέγεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν και δημόσιες καταγγελίες από υποψηφίους που «κόπηκαν», οι οποίοι θα θέτουν ευθέως θέμα για την αξιοπιστία των συγκεκριμένων ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μιχαλολιάκος και οι συνεργάτες του έχουν ήδη ολοκληρώσει τη χαρτογράφηση των ονομάτων που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ έχει επίσης ολοκληρώσει τις επαφές με τους βουλευτές και τους εκπροσώπους της κομματικής βάσης του κόμματος για όλους τους δήμους. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν πάντως στο «Βήμα» ότι και στους δήμους της Β΄ Αθηνών κάποια ονόματα έχουν ήδη οριστικοποιηθεί (χθες ανακοινώθηκε η πρώτη στήριξη στην Αττική, αυτή του δημάρχου Αιγάλεω και προέδρου της ΤΕΔΚΝΑ κ. Δ.Καλογερόπουλου ), ενώ κάποια άλλα θα ξεκαθαρίσουν πολύ σύντομα, αφού πρώτα μειωθεί η μεγάλη ένταση που καταγράφεται στο παρασκήνιο.

Αυτή η ένταση συνδέεται με τη γνωστοποίηση από τη Ρηγίλλης προς συγκεκριμένους υποψηφίους ότι δεν θα λάβουν τελικά την υποστήριξη του κόμματος. Ενδεικτικά, στην Παιανία έλαβε το χρίσμα ο κ. Κ.Κατσίκης , γιος του πρώην βουλευτή κ. Θ.

Κατσίκη, αν και είχε λάβει διαβεβαιώσεις ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αν.

Αττικής κ. Ισ.

Μάδης, φίλος του πρώην υφυπουργού κ. Γ. Βλάχου.

Για τον Χολαργό προσπαθούν να πείσουν τον νυν δήμαρχο κ. Δ.

Νικολάου να μην είναι υποψήφιος και προωθείται γυναίκα για τη θέση αυτή.

Εσωκομματικά μαχαιρώματα και αντιπαραθέσεις μεταξύ επίδοξων υποψηφίων σημειώνονται σε Αγία Παρασκευή και Ψυχικό, ενώ στο Μοσχάτο έχει δοθεί διαβεβαίωση στον κ. Κυρ.Μητσοτάκη ότι θα πάρει το χρίσμα ο πολιτικός του φίλος κ. Β. Σπανάκης, αν και υποψήφιος θέλει να είναι και ο κ. Αντ.Λιβάνιος, που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλο . Για την Κηφισιά έχει «κλειδώσει» ο δήμαρχος κ. Ν. Χιωτάκης , ενώ «αντάρτισσα» θα είναι η δήμαρχος Εκάλης κυρία Βάσω Σπηλιωτοπούλου και στο Ηράκλειο ο δήμαρχος κ. Στ. Γεωργόπουλος θα έχει απέναντί του τον μέχρι πρότινος δημοτικό του σύμβουλο κ. Π. Βαλασσόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: