Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ... ΑΝΤΑΡΤΩΝΤελικά είναι οι ... περίφημες στηρίξεις των κομμάτων προς τους υποψηφίους δημάρχους τόσο σημαντικές; Αξίζει ο κόπος ολόκληροι συνδυασμοί να περιμένουν τις διαδικασίες των κομμάτων και να μην ανακοινώνουν την ανεξάρτητη κάθοδο στις εκλογες; Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι όσοι υποψήφιοι δήμαρχοι αγνόησαν τους κομματικούς μηχανισμούς και "κατέβηκαν" στην κοινωνία σωστά και έγκαιρα κέρδισαν εντυπώσεις και ουσία.

Είναι πραγματικά απίστευτο το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος εδώ και μία εβδομάδα και τα δύο μεγάλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία στήριξης υποψηφίων δημάρχων. Πως μπορεί άραγε κάποιος άνθρωπος να πάρει σήμερα το χρίσμα και να προλάβει να δημιουργήσει παράταξη, να βρει έμβλημα και όνομα, να νοικιάσει γραφεία, να χαράξει επικοινωνιακή πολιτική, να βρει υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, να συνομιλήσει με τους φορείς της πόλης, να δημιουργήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα, να το τυπώσει και να το μοιράσει στην πόλη του, να περπατήσει τους δρόμους του δήμου του και να συνομιλήσει με τους δημότες; Προλαβαίνει να τα κάνει όλα αυτά σωστά σε έκι εβδομάδες; Σίγουρα όχι. Άρα αυτοί που θα πάρουν το χρίσμα τελευταίοι έχουν ένα σαφέστατο ντεσαβαντάζ. Έκτός αν ήδη διαθέττουν δημοτική ομάδα, αν ήδη υπάρχουν στο δημοτικό συμβούλιο και έχουν ένα μινιμουμ οργάνωσης.

Από την άλλη πλευρά όσοι απαφάσισαν να δημιουργήσουν έγκαιρα συνδυασμούς και να απευθυνθούν στην κοινωνία μόνο κερδισμένοι είναι. Ειδικά σε αυτές τις εποχές όπου το υπάρχων πολιτικό και κομματικο σύστημα είναι κλονισμένο στα μάτια των δημοτών. Όπως και να έχει όλα συνηγορόύν ότι έχουμε να κάνουμε με τις εκλογές των ... ανταρτών
http://www.otanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: