Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

"ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Συντάχθηκε απο τον/την www.iskra.g

altΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΕΛΕΩ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Τίτλοι τέλους ενδέχεται να πέσουν με το τέλος του έτους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο παρέχεται σε 110.000 χιλιάδες ηλικιωμένους συνανθρώπους μας από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας και προσφέρει ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, συναισθηματική υποστήριξη και διενέργεια εξωτερικών εργασιών . Αιτία, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της Τετάρτης 1η Σεπτέμβρη, είναι η λήξη της χρηματοδότησης του προγράμματος μέσω των κοινοτικών πλαισίων στήριξης (Β' ΚΠΣ, Γ' ΚΠΣ, ΕΣΠΑ).


Τα κοινωνικά προγράμματα πρόνοιας όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), η Φύλαξη Παιδιών ΑμεΑ Ανέργων Μητέρων κ.ά. έχουν ενταχθεί εδώ και δεκαετίες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς ποτέ, όμως, να εξασφαλιστεί η διαρκής και σταθερή χρηματοδότησή τους από εθνικούς πόρους. Συγκεκριμένα, από το 2000 η χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» εντάχθηκε στο Β' ΚΠΣ, και στη συνέχεια, με συνεχείς επαναδιαπραγματεύσεις και παρατάσεις των χρηματοδοτήσεων μέσω του Γ΄ ΚΠΣ και τελευταία μέσω του ΕΣΠΑ (180 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2008-2010) κρατιέται με νύχια και με δόντια σε λειτουργία και κυρίως χάρη στην αυτοθυσία 5.000 εργαζομένων, στην πλειοψηφία τους συμβασιούχων.

http://www.epikoinonia-arg.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19603:qq---q---&catid=59:2010-07-10-15-26-03&Itemid=58


Δεν υπάρχουν σχόλια: