Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Στη Νίκαια μια μέρα...

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ


Θα ήθελα εκφράσω τα ΕΝΤΟΝΑ παράπονα και τη δυσαρέσκεια μου σχετικά με τις αποφάσεις που λαμβάνει ο Δήμαρχος Κος Μπενετάτος για το Δήμο μας.
Μόλις διάβασα ένα άρθρο στην ιστοσελίδα σας, το οποίο αναφέρεται στο Δήμο μας και συγκεκριμένα σε ένα περιστατικό με ένα Δημοτικό σχολείο που είχε αντικείμενα προς ανακύκλωση και όταν κλήθηκε ο Δήμος μας να τα συλλέξει, αρνήθηκε με την αιτιολογία ότι "είμαστε αριστερός Δήμος και επειδή η ανακύκλωση είναι χρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε δεν την εφαρμόζουμε στο Δήμο!!!" Μα είναι δυνατόν;;;!!! Δηλ. συγνώμη και τα χρωστούμενα που έχει ο Δήμος μας από που τα δανείστηκε από το φιλόπτωχο;! Ο Κος Μπενετάτος με ποιανού λεφτά επιβιώνει, τα γεννάει;! ! Όλο το χρήμα που κινείται στην Ελλάδα είναι δανειζόμενο, αν ήθελε να είναι ιδεολόγος και υποστηρικτής των ιδεών του δε θα δήλωνε καν υποψηφιότητα για Δήμαρχος γιατί πολύ απλά Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!!!

Έχω εκνευριστεί, γιατί πραγματικά, είμαστε ο 6ος μεγαλύτερος Δήμος της Ελλάδος και δεν έχουμε να προσφέρουμε τίποτα, ούτε σε εμάς τους Δημότες, ούτε στους ανθρώπους που έρχονται, δεν έχουμε κάποιο κίνητρο να μας επισκεφθούν. Μέχρι και αυτό το πολύ απλό σχετικά με τους κάδους ανακύκλωσης που είναι από τις σημαντικότερες ενέργειες που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του, η οποία στη Νίκαια είναι επιεικώς ΧΑΜΗΛΗ, εδώ δεν εφαρμόζεται!

Κατ' επιλογήν, δεν έχω μετακομίσει σε άλλη περιοχή, διότι παρόλο που η Νίκαια θεωρείται υποβαθμισμένη περιοχή, θεώρησα ορθό να μείνω και να βοηθήσω στην ανάπτυξη του Δήμου και να μη φύγω όπως οι περισσότεροι φίλοι μου που θεωρούν πλέον υποβάθμιση ποιότητας ζωής το να μένεις στη Νίκαια. Στο τέλος στη Νίκαια θα μείνουν μόνο οι λαθρομετανάστες, που και αυτοί έχουν το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα για μια καλύτερη διαβίωση, αλλά η εγκληματικότητα είναι αναγκαίο κακό για εκείνους. Γιατί άραγε δεν έχουν πάει σε Δήμους όπως το Μαρούσι, η Κηφισιά, το Χαλάνδρι κ.α;
Αν σας αρέσει ο Δήμος που μένετε Κε Μπενετάτε, εμένα δε μ' αρέσει, διότι εγώ τη Νίκαια την αγαπάω και θέλω να τη βλέπω να πηγαίνει μπροστά και να βελτιώνεται (β λ. Κορυδαλλός), όχι να πηγαίνει πίσω στην εποχή των παππούδων μου.

Έχετε καταντήσει έναν Δήμο με ιστορία και κουλτούρα να είναι ένα απρόσιτο μέρος που προκαλεί θλίψη και εξαθλίωση.

Μια αγανακτισμένη Δημότης



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Είναι πραγματικλα αστείο κάποιος “αθώος” αγανακτισμενος αναγνωστης να θεωρεί πως ο δήμος ( ΝΙΚΑΙΑ) με τις καλύτερες και φτηνότερες κοινωνικές παροχές ειναι οπισθοδρομικός και δεν εχει να προσφερει τίποτα σε αντίθεση με εναν απο τους ακριβότερους σε δημοτικά τέλη δημους της χωρας ( Κορυδαλλό) οπου τα 4/5 των αιτήσεων των γονιών για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς απορριπτονται.
Φυσικά δε θα ήθελα να μπω σε αντιπαράθεση τετοιου είδους , και για οσους γνωρίζουν τη περιοχή βγάζει μάτι η επιτδευμένη “αγανακτηση” , δημοτικές εκλογές έρχονται και πολλά θα δουν τα μάτια μας !
Αγανακτισμένη συνδημοτισσα μπορεις πολυ απλα να μετακομίσεις λίγα τετραγωνα παρακατω και να ψηφίζεις στο Κορυδαλλό οπου επι δεκαετίες βγάζει μόνο ΠΑΣΟΚ , αν σ ενοχλει τόσο πολυ που εχεις κομμουνιστη δήμαρχο στη Κοκκινια. Μπορείς βέβαια και στη Νίκαια να ψηφισείς τον εκπροσωπο της κυβερνησης του ΠΑΣΟΚ., της πιο βαρβαρης κυβερνησης που γνωρισε ποτε ο τοπος , που γυρίζει τα δικαιωματα σου εναν αιωνα πίσω , δε σε εμποδίζει κανεις . Στους 600.000 άνεργους να πας να το πεις αυτο , οτι προτιμάς τους υποψηφίους του Πασοκ . Εκει θα βρουν μεγαλο ενδιαφλερον οι “αθωες” επιστολές σου .
Ο δημος της ΝΙΚΑΙΑΣ εχει τα χαμηλότερα δημοτικά τελη της Ελλάδας , είναι ο μοναδικός δήμος της χώρας που κατάφερε με επίμονους αγώνες να μονιμοποιήσει τους συμβασιουχους δημοτικούς υπαλλήλους ( ασχετα αν τους προσελαβε η προηγουμενη δημοτικη αρχη του πασοκ) που καλύπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες , εχει το φτηνότερο και ποιοτικότερο θερινό κινηματογραφο ( 2 ευρω εισητήριο) μεσα σ ενα απο τα καλύτερα πολιτιστικά κεντρα της β πειραιά ( μανος λοίζος στη θηβων) , έχει τους περισσότερους δημοτικούς βρεφονηπιακους σταθμούς σε αναλογία πληθυσμου με συμβολικότατα τροφεία , οταν σε αλλους δημους δινεις μεχρι και 180 το μηνα , είναι ενας δήμος καθαρός παρόλες τις δυσκολίες της περιοχής με προσεγμενα παρκα και χώρους πρασίνου .
Ο δημαρχος Στέλιος Μπενετάτος εχει πανω απο 10 δικαστήρια μόνο τη στιγμη που μιλάμε για κατέβασμα κεραιών κινητής διπλα απο σχολεία και σπίτια , για διεκδικήσεις χώρων απο καταπατητες για δημιουργία σχολείων και πάρκων , επισης με αγώνες καταφερε να φτιαξει το εκπληκτικο κηποθέταρο στη μηχανική καλλιεργεια , που η πρπηγούμενη δημοτικη αρχη του πασοκ ειχε καταντησει σκουπιδότοπο .
Αναλυτικά μόνο τα τελευταία 4 χρόνια εχουν γίνει :
Σχολεία – Παιδικοί σταθμοί: 7ο Γυμνάσιο, Κτίριο Ηράκλειτου (στεγάζεται σήμερα το 11ο Γυμνάσιο, απομακρύνθηκαν οι παράγκες), Παιδικός Σταθμός Επικούρου. Σημαντικό έργο έγινε και στον τομέα συντήρησης των σχολείων, όπως ανάπλαση σχολικών μονάδων και αύλειων χώρων, βελτιώσεις στα 3ο, 10ο, 11ο, 18ο, 28ο Δημοτικά Σχολεία Νίκαιας, Χαμάμ (Πολιτιστικός χώρος, 3ο Γυμνάσιο).
Εργα ανάπλασης. Στο διάστημα αυτό έγιναν ουσιαστικά έργα ανάπλασης, όπως στην Πλατεία Κουμπάκη, στην Πλατεία Ηρώων, στο άλσος Δεξαμενής, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις, έργα οδοποιίας, εγκατάσταση νέων ρείθρων, ηλεκτροφωτισμού, αθλητικών έργων, κατασκευή νέων παιδικών χαρών, εκσυγχρονισμού κτιρίων και εγκαταστάσεων του δήμου, ενώ σημαντικό ήταν και το αντιπλημμυρικό έργο.

Εργα που θα γίνουν το επόμενο διάστημα
Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται οι αναπλάσεις περιοχών όπως η πλατεία Δαβάκη, η παιδική χαρά «ΕΙΡΗΝΗ» (Πλάτωνας), η πλατεία και παιδική χαρά (πρώην κινηματογράφος «Βικτώρια», οδικός άξονας Π. Ράλλη), ο οδικός άξονας Π. Ράλλη από πλατεία Χαλκηδόνας μέχρι Θηβών. Ανάπλαση προσφυγικών τετραγώνων στα Κιλικιανά, αναπλάσεις δρόμων και εμπορικού κέντρου, κατασκευή του 19ου Δημοτικού σχολείου, δύο Παιδικών Σταθμών στην οδό Τυάνων, ανάπλαση γηπέδων 5Χ5 και απαλλοτριώσεις ακινήτων σε διάφορα σημεία της πόλης.
Είναι ο μοναδικός δήμος της περιοχής που πηγαίνει δωρεαν τους ηλικιωμένους για θαλασσια μπάνια και προληπτικές ιατρικές εξατάσεις .
Είναι προεκλογικό ψεμα που χρησιμποιείται καθε φορά που πλησιαζουν εκλογές οτι δήθεν ο δημος Νικαιας δε χρησιμποιει τα κονδυλια της Ευρ Ενωσης επειδη ειναι ” κομμουνιστικος ” , φυσικά και τα χρησιμοποιει διοτι πολυ απλα δε μας τα χαρίζει κανεις , ειναι χρηματα δικα μας , του ελληνικου λαού .
Τη ζωή μας την υποβαθμίζουν οι ψήφοι προς τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. , των κομματων που μας καταντησαν δούλους του 21ου αιώνα .
Τη ζωή μας τη πηγαίνει μπροστα ο αγωνας και η διεκδικηση με το κεφάλι ψηλά ολων οσων θέλουν να μας στερήσουν σημερα οι κεφαλαιοκρατες και το υπηρετικό τους προσωπικο ( τα στελεχη του πασοκ και της νδ που κατεβαινουν υποψηφιοι στις δημοτικες εκλογες ) .
Η Νίκαια θα συνεχίσει να εχει το κεφάλι ψηλά γιατι η πλειοψηφία του λαου της εχει μαθει να παλευει κατω απο τις πιο δυσκολες συνθηκες και δε μασαει απο προεκλογικες προβοκατσιες , μπορείται να πατε στη Κηφισια και στο Μαρουσι αγαπητη μου οπως εσεις η ιδια τονισατε , αν ειναι μπας κλας η ΚΟΚΚΙΝΙΑ για το ιματζ σας .

Ενας περήφανος νικαιωτης



1 σχόλιο:

http://www.abatrans.gr είπε...

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΑΝΥΨΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ

Μετακομίζεις εγγυημένη λύση
Θεσσαλονίκη

Aναλαμβάνουμε τη διαδικασία της μεταφοράς-μετακόμισης Της οικοσκευής, της εταιρίας, του γραφείου και λοιπών Επαγγελματικών χώρων, γρήγορα και αξιόπιστα.
Τηλ: 2310 721172 & 6944844287
http://www.abatrans.gr