Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

business !

To χαμομηλάκι: Η υγεία είναι θύμα της κρίσης του κοινωνικού κράτους

Το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί εδώ και τέσσερα χρόνια να "επιστρέψει" την ψυχική υγεία στα "χρόνια των ιδρυμάτων". Την οικονομική κρίση στην ψυχική υγεία την ξεκίνησε το ίδιο το Υπουργείο το 2005. Η υγεία δεν είναι θύμα της οικονομικής κρίσης, αλλά της κρίσης του κοινωνικού κράτους.

Δείτε:
Ποιό όραμα; Ώρα για business !


Στις 6 Μάρτη θα γίνει συνάντηση των αρμοδίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με σκοπό να αποφασιστεί το μέλλον της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί ή 20ετής προσπάθεια για να βγεί η χώρα μας από τον ψυχιατρικό μεσαίωνα ή αν θα επιστρέψει βίαια και μη αναστρέψιμα στον εγκλεισμό και τις ιδρυματικές πρακτικές.

Γι΄αυτό την Τετάρτη 4 Μάρτη, τα Σωματεία εργαζομένων στις κοινοτικές δομές Ψυχικής Υγείας μας καλούν όλους, έξω από το Υπουργείο Υγείας, για να δηλώσουμε την αντίθεση μας στις προθέσεις στις κυβέρνησης.

Κάλεσμα σε κινητοποίηση για την Ψυχική Υγεία


Επίσης, την ίδια μέρα της συνάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το Υπουργείο Υγείας (Παρασκευή 6 Μάρτη), οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται από τους φορείς Ψυχικής Υγείας (ΜΚΟ). Πληροφορίες σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: