Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Υπήρξε καθαρή προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ.

Η κατάργηση του 42% που ίσχυσε στις τελευταίες Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Ένα σύστημα άδικο που σκοπό είχε απλά και μόνο να εξασφαλίσει την εκλογή συγκεκριμένων γαλάζιων υποψηφίων και να παραδώσει στην ουσία σε μειοψηφίες τους Δήμους και τις Νομαρχίες.

Και ενώ στο νομοσχέδιο για τον Καλλικράτη προβλέπεται η επαναφορά του 50%+1, άνοιξε θέμα για την εφαρμογή του 42% αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές!

Μία δήλωση του Γ. Ραγκούση την τελευταία ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή αφήνει ανοιχτό το θέμα, δημιουργώντας εύλογα προβληματισμό στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ετέθη το θέμα και αποφασίστηκε να συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Το θέμα ΔΕΝ αφορά μόνο την Κ.Ο. Αφορά το σύνολο του ΠΑΣΟΚ που υπερασπίστηκε στο σύνο λο του, μια επιλογή και δεσμεύτηκε για αυτή.

Ορίστηκε επίσης η επιτροπή επιλογής υποψηφίων, η οποία θα αποτελείται από τους κκ. Θ.Τσούρα , Ρ. Σπυρόπουλο, Λ. Μίχο, Χρ. Σπίρτζη και τις κυρίες Ρεγγίνα Βάρτζελη , Συλβάνα Ράπτη, Χρυσάνθη Κισκύρα. Από τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, η οποία θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουνίου. Ως το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία της επεξεργασίας τους ώστε να εγκριθούν από το Εθνικό Συμβούλιο οι υποψήφιοι στους μεγάλους δήμους και στις περιφέρειες.

ΡΑΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: