Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Αποχαρακτηρισμός λιμένα, χωρίς επικεφαλίδες...


Από το neagenia

Διαβάσαμε σε πολλά δημοσιεύματα την υπόθεση και παρατηρήσαμε ότι ουσιαστικά αναλόγως "με το κέφι τους" αλλάζουν μόνο την επικεφαλίδα, θεωρώντας "εμπλοκή Ξυνίδη" την προσυπογραφή αποχαρακτηρισμού τμήματος του λιμένος...

Πραγματικά,
όποιος διαβάσει χωρίς την χρήση παραμορφωτικού φακού σκοπιμότητας και χωρίς κομματικές ή παρακομματικές θολούρες την υπόθεση, καταλαβαίνει αμέσως ότι από την συγκεκριμένη "αποκάλυψη", δεν προκύπτει κανένα ουσιώδες στοιχείο το οποίο να μπορεί να θίξει ηθικά τον Σωκράτη Ξυνίδη.

Συνεπώς, η αιτία της διαρκούς αναπαραγωγής την συγκεκριμένη στιγμή του θέματος αυτού, κατά αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να αναζητηθεί με την κλασσική μέθοδο.

Πρώτα από όλα λοιπόν, ας αναρωτηθούμε:
ποιος και γιατί ωφελείται από τον απο-προσανοτολισμό της υπόθεσης;


Θέλουμε να πούμε εδώ ότι από αυτού του είδους τα χτυπήματα, θα πρέπει με σαφήνεια να αποστασιοποιηθούν όλοι όσοι πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν στη διαφάνεια.
Ιδιαίτερα όμως όσοι αισθάνονται (για όποιον λόγο) εσωκομματικά αποστασιοποιημένοι, θα πρέπει να παραιτηθούν από "πειρασμούς" υιοθεσίας ή ανοχής τέτοιων μεθόδων, με απόλυτη σαφήνεια. Γιατί αφενός, έτσι διευρύνεται χωρίς θετικό αποτέλεσμα η αναξιοπιστία της πολιτικής. Αφετέρου, ο καθένας, κρίνεται και από τις πρακτικές που ακολουθεί. Όχι μόνο από τις θέσεις που διατυπώνει.

Η αντιπαράθεση: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η απάντηση του Σωκράτη Ξυνίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: