Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟ …ΕΡΖΕΡΟΥΜ !...


Ο Γ. Παπανδρέου, εκπλήσσοντας τους πάντες, πήγε, μετά από μια φιλική πρόσκληση, σε μια γενική συνέλευση των τούρκων διπλωματών και μίλησε έξω απ΄ τα δόντια για τις προκλήσεις της γείτονος κατά της Ελλάδας, δηλαδή για τις υπερπτήσεις των ελληνικών νησιών, για το casus beli στο Αιγαίο, για το Κυπριακό κ.α.
Όλα τα ΜΜΕ, ντόπια και διεθνή, έγραψαν και μίλησαν για πρωτοφανή και καθοριστική παρέμβαση του έλληνα πρωθυπουργού, στη χρόνια ελληνοτουρκική σκακιέρα, ενώ η αρνητική αντίδραση των τούρκικων μέσων ενημέρωσης επιβεβαίωσε, έμμεσα πλην σαφέστατα, το ορθόν της πρωθυπουργικής συμπεριφοράς.

Μόνο οι μικρόψυχοι της Ρηγίλλης, βγήκαν δια του ηλιθίου «κυρίου τίποτα», (ο Πάγκαλος εκτός από μαλακίες, έχει πει κι έχει δώσει και σωστούς χαρακτηρισμούς…), να επικρίνουν, να μηδενίσουν και να σεναριογραφήσουν, πριν καν πληροφορηθούν τι ακριβώς έγινε στο Ερζερούμ και πριν, καν, καταλάβουν τι σήμαινε η επίσκεψη και – κυρίως – η ομιλία του Παπανδρέου, εκεί.

Στην πανηγυρική εκδήλωση – μάζωξη των τούρκων διπλωματών στην πόλη της ανατολικής Τουρκίας, ο έλληνας πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία και την τόλμη, να παρουσιάσει, με σταράτα λόγια, το δίλλημα που έχει ορθωθεί μπροστά στους γείτονες, σε σχέση με την πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Αυτό το δίλλημα έχει συνδέσει απόλυτα, αυτή την πορεία, με την ικανοποιητική, για την Ελλάδα, επίλυση όλων των προβλημάτων που κατά καιρούς δημιούργησαν ή σκαρφίστηκαν οι τουρκαλάδες απέναντι στον ελληνισμό και τα συμφέροντά του.
Και βέβαια το περιστατικό θεωρήθηκε και είναι πρωτοφανές και καθοριστικό, μιας και ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε τις θέσεις για τα ελληνοτουρκικά, όχι στον Ερντογάν ή σε κάποιον υπουργό, αλλά απ΄ ευθείας στους διπλωμάτες του τουρκικού κράτους, που πήγαν στο Ερζερούμ, από κάθε γωνιά του πλανήτη !

Οι όποιες – καλόπιστες ή κακόβουλες – γκρίνιες, για την μυστικότητα των συνομιλιών με τον ίδιο τον τούρκο πρωθυπουργό, είναι έωλες και αστήρικτες, μετά την ξεκάθαρη δημόσια τοποθέτηση του Παπανδρέου. Μόνο στην περίπτωση που στις ανοικτές του ομιλίες υπήρχαν κενά, μασημένα λόγια και παράξενες αποσιωπήσεις, μόνο τότε θα ήταν δικαιολογημένες οι υπόνοιες, τα ερωτηματικά και οι αμφισβητήσεις.
Είναι γι αυτό ακριβώς, που οι ηλιθιότητες του παπάρα Αβραμόπουλου ακούστηκαν ως καραμπινάτη παραφωνία και προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση και χαχανητά…
ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: