Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Οι κίνδυνοι του στοματικού σεξ σε νέο ντοκιμαντέρ


«Μιλήστε για το στοματικό σεξ και σώστε ζωές...» Αυτή είναι η ιδέα πίσω από τη νέα σειρά του BBC με την Τζέιμι Γουίνστοουν, νεαρή σταρ με καριέρα σε ερωτικές ταινίες.
sourta-ferta.blogspot.com
Σε φιλμ όπως το «Kidulthood» και το «Donkey Punch», που έχουν κάνει επιτυχία στη Βρετανία, η 25χρονη ηθοποιός έχει παίξει ρόλους γυναικών με έντονη σεξουαλική ζωή. Εχει εμφανιστεί και σε μια σκηνή οργίου για ένα ποπ βίντεο. Αλλά όπως λέει «Είμαι 25 ετών τώρα και έτοιμη να ασχοληθώ με κάτι πιο σοβαρό». Δεν του φαίνεται εκ πρώτης, αλλά το νέο της ντοκιμαντέρ, για το BBC3, με τίτλο «Είναι ασφαλές το στοματικό σεξ;» είναι επιστημονικό πρόγραμμα. «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ήθελα να γυρίσω ντοκιμαντέρ για αυτό το θέμα, αλλά η χρονική συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη», λέει στον Independent. Το πρόγραμμα είναι μέρος της σειράς του BBC «Επικίνδυνες Απολαύσεις» που απευθύνεται σε ένα πιο νεανικό κοινό, ηλικίας 16-34 ετών. Στόχος; Να δώσει στους τηλεθεατές μια ιδέα για τους κινδύνους της ελευθεριότητας των σεξουαλικών ηθών, της χρήσης ναρκωτικών και της κατάχρησης αλκοόλ. Αφορμή είναι μια σπάνια μορφή καρκίνου που σχετίζεται με το στοματικό σεξ, από τον οποίο πέθανε ένας φίλος της Τζέιμι. «Είναι ένα πραγματικό ταξίδι. Ηθελα να είναι κάτι προσωπικό επειδή έχασα τον Πολ στη διάρκεια των γυρισμάτων», λέει. Αυτή η μορφή του καρκίνου που εξαπλώνεται ραγδαία, ιδίως στις ανεπτυγμένες χώρες, λέγεται οροφαρυγγικό καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων και προκαλείται από την μόλυνση με συγκεκριμένα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Για την προστασία από αυτά τα στελέχη, τα οποία ενοχοποιούνται και για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, υπάρχουν δύο εμβόλια (το Cervarix και το Gardasil) τα οποία χορηγούνται ήδη στα κορίτσια, κατά προτίμησιν προτού αρχίσουν την σεξουαλική τους ζωή.
sourta-ferta.blogspot.com
«Ο τρόπος που προσέγγισα το θέμα ήταν πολύ ρεαλιστικός. Μίλησα με καθηγητές και γιατρούς. Μου είπαν πολλά πράγματα για τους κρυφούς κινδύνους του στοματικού έρωτα...σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε νέα αγόρια και κορίτσια για αυτούς τους κινδύνους και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν. Πολλοί δεν ξέρουν καν τί είναι ο HPV - ούτε εγώ ήξερα όταν άρχισα να γυρίζω το ντοκιμαντέρ», λέει η Τζέιμι.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: