Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Μακελειό σε σχολείο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.Νεκρά τουλάχιστον 11 παιδιά. (Βίντεο)

Ένας 23χρονος άνδρας άνοιξε πυρ στο δημοτικό σχολείο «Tasso de Silveira» στο δυτικό Ρίο ντε Τζανέιρο. Τουλάχιστον έντεκα παιδιά σκοτώθηκαν, ενώ άλλα 18 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, νεκρά είναι εννέα κορίτσια και δύο αγόρια. Άλλα 12 αγόρια και έξι κορίτσια τραυματίστηκαν.

Ως δράστης της επίθεσης, σύμφωνα με το CNN, κατονομάστηκε ο 23χρονος Ουέλινγκτον Μενέζες ντε Ολιβέιρα, ο οποίος εισέβαλε στο σχολείο, κρατώντας δύο πιστόλια, και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως κατά μαθητών και δασκάλων.

Όταν προσπάθησε να διαφύγει, ο δράστης έπεσε πάνω στους αστυνομικούς που κατέφταναν στο σημείο. Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ολιβέιρα τραυματίστηκε και στη συνέχεια υπέκυψε από τα τραύματά του.

Πληροφορίες αναφέρουνότι, προηγουμένως, είχε αφήσει ένα σημείωμα, στο οποίο έλεγε ότι ήταν φορέας του ιού HIV. «Σοκαρισμένη» από τα γεγονότα δήλωσε η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, ενώ το υπουργείο Υγείας της χώρας απηύθυνε έκκληση, μέσω Twitter, για να συγκεντρωθεί από τους πολίτες αίμα για τους τραυματίες.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στη βρετανική εφημερίδα Guardian, είδε 15 με 20 παιδιά νεκρά ή σοβαρά τραυματισμένα. «Έγινε μακελειό! Αληθινό μακελειό!» είπε ο Roni de Macedo, ο πυροσβέστης που έφτασε από τους πρώτους στο σχολείο και μετέφερε οκτώ παιδιά σοβαρά τραυματισμένα.
«Υπάρχει αίμα στους τοίχους, αίμα στις καρέκλες. 15 με 20 άτομα νομίζω ότι είναι νεκρά. Δεν έχω δει ποτέ μου κάτι τέτοιο» είπε ο πυροσβέστης. Σύμφωνα με έναν άλλο αυτόπτη, οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στις 8 το πρωί έξω από το σχολείο, όταν ο άνδρας πυροβόλησε δυο αγόρια, το ένα στο κεφάλι και το άλλο στο χέρι. Στη συνέχεια πέρασε τη μεταλλική πύλη και κατευθύνθηκε σε μια τάξη στο δεύτερο όροφο, η οποία ήταν γεμάτη με παιδιά 11 έως 13 ετών

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Hercilei Antunes, ένας ταχυδρόμος που μένει ακριβώς απέναντι από το σχολείο και η κόρη του είναι μαθήτρια εκεί: «Είδα πολλά παιδιά τραυματισμένα, να αιμορραγούν. Είδα έναν άνδρα νεκρό μέσα. Άκουσα πάνω από 30 πυροβολισμούς. Προσπάθησα να πάω, αλλά συνέχισε να πυροβολεί και δεν είμαι από ατσάλι».
Από το Πειραιώτικο Στέκι
Δείτε το σχετικό Βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: