Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ειδήσεις από τα Πνευματικά κέντρα της Μ. Βρεττανίας.

Αταξίες... σε αίθουσα τέχνης

Μέσω κινητών τηλεφώνων, διέρρευσαν σε καθηγητές και μαθητές του βρετανικού κολεγίου Harrow, προκλητικές φωτογραφίες καθηγήτριας μαθημάτων Τέχνης. Η Joanne Salley φάινεται να έχει φωτογραφηθεί μόνο με το τζιν της. Σάλος στο διεθνούς φήμης Ίδρυμα. Στο πλευρό της οι καθηγητές


Ίσως πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έπληξε την εικόνα και τη φήμη ενός από τα μεγαλύτερα κολέγια της Αγγλίας, το Harrow School, ωστόσο το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν φαίνεται να το έβαλε κάτω.

Η πέτρα του σκανδάλου είναι μία καθηγήτρια εικαστικών και μαθημάτων τέχνης του εκπαιδευτικού Ιδρύματος, η οποία, παρά την ηψηλά ιστάμενη θέση της, αποδείχτηκε λίγο ατακτούλα.

Το σύνολο των φοιτητών από την περασμένη εβδομάδα έχει στο κινητό του φωτογραφίες που απεικονίζουν την ίδια, να ποζάρει σε προκλητικές και ημίγυμνες φωτογραφίες σε αίθουσα τέχνης του πανεπιστημίου.

Αταξίες... σε αίθουσα τέχνης

Η Joanne Salley, πρώην μοντέλο και τηλεοπτική παρουσιάστρια φωτογραφήθηκε σε τουλάχιστον δύο άκρως αποκαλυπτικές πόζες σε αίθουσα του πανεπιστημίου, φορώντας μόνο το τζιν της.

Ωστόσο, ο διευθυντής του βρετανικού σχολείου Barnaby Lenon σχολίασε ότι «πρόκειται για μία εξαιρετική καθηγήτρια και επιτυχημένη στο αντικείμενό της, ενώ για το σχολείο μας αποτελεί υπόδειγμα ήθους».

Οι γυμνές φωτογραφίες της άτακτης καθηγήτριας τραβήχτηκαν από επαγγελματία φωτογράφο, ο οποίος απασχολείται στο σχολείο part time, ενώ οι λήψεις φαίνεται ότι κατέληξαν στα χέρι των μαθητών, κατόπιν κλοπής και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου. Και εφόσον ο ίδιος έχει τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφησης, το θέμα βρίσκεται υπό εξονυχιστική διερεύνηση.

Ο ίδιος έχει την υποψία ότι οι φωτογραφίες εκλάπησαν από μαθητή του και μάλιστα μέσα από το εργαστήριό του, ενώ η μεταφορά τους έγινε με USB.

Εκπρόσωπος του σχολείου επιχείρησε να διαψεύσει ότι οι φωτογραφίες διέρρευσαν σε όλο το σχολείο και ότι το σύνολο των μαθητών και καθηγητών κατάφεραν να τις δουν. Επίσης, σε επίσημη ανακοίνωσή του, υπογράμμισε ότι δεν έχει εγκαταλείψει το σχολείο η συγκεκριμένη καθηγήτρια και μάλιστα «με πλημμύρα δακρύων και μετανοιωμένη», όπως υποστηρίζουν οι φήμες.

«Δεν θα μπορούσε να εγκαταλείψει έτσι την καριέρα και την προσπάθεια χρόνων. Είναι εξαιρετική καθηγήτρια και όλα αυτά αποτελούν απόπειρες εκβιασμού και σπίλωσης του ονόματός της», κατάληξε η ανακοίνωση.

http://news247.gr/kosmos/zoi/kathhghtria_toy_harrow_fwtografhthhke_gymnh_sth_sxolh.823996.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: