Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να το κόψουμε..

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον Κόσμο του Επενδυτή, η έρευνα έδειξε ότι ακόμη και αυτό το ως 5% που καταφέρνουν να το κόψουν, τελικά ξανακύλησαν. Επίσης, σημαντικό και χαρακτηριστικό της δυσκολίας να κόψουμε το τσιγάρο, είναι ότι μόνο το 14% των καπνιστών που παθαίνουν έμφραγμα καταφέρνουν τελικά να το κόψουν οριστικά.
“Η μεγάλη δυσκολία στη διακοπή του καπνίσματος δεν θα πρέπει να ερμηνευτεί ως αδιαφορία των καπνιστών για την υγεία τους ή ανοησία. Απλώς αναδεικνύει ουσιαστικά την εντονότατη ψυχολογική και σωματική εξάρτηση που προκαλεί το τσιγάρο” αναφέρει ο λέκτορας Πνευμονολογίας Π. Κατσαουνού. Όπως αναφέρει για το κόψιμο του τσιγάρου δεν χρειάζεται μόνο βούληση αλλά και σωστή βοήθεια.
Για παράδειγμα, αν πάμε σε ένα ειδικό ιατρείο – από αυτά που υπάρχουν και σε δημόσια νοσοκομεία – έχουμε δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες να το κόψουμε οριστικά. Ωστόσο μόνο το 20% αυτών που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα επιλέγει αυτή τη μέθοδο. Στον Ευαγγελισμό για παράδειγμα, το τμήμα διακοπής του καπνίσματος έχει 64% επιτυχία.
Αν ανήκετε στην κατηγορία των καπνιστών και είτε λόγω υγειας, είτε λόγω οικονομίας θέλετε να απεξαρτηθείτε μπορείτε να απευθύνεστε στο 1535 ή στη γραμμή διακοπής καπνίσματος της Πνευμονολογικής Εταιρείας 800 801 80 80. Καλή επιτυχία!πηγη:http://www.newsit.gr

Η ελια

Δεν υπάρχουν σχόλια: