Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ο δρόμος της προσπάθειας και της αξιοπρέπειας



Σήμερα θα μιλήσουμε για μια κοπέλα γεμάτη θέληση και αγάπη για ζωή. Μια κοπέλα που δεν θα την δείτε στα "νεανικά δελτία" και τις σελίδες των λάιφ στάιλ περιοδικών. Την λένε Σεμιχά Ριζάογλου και αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία για το 2009. Μάλιστα η υποψηφιότητά της συγκέντρωσε την καθολικότερη αποδοχή από οποιαδήποτε άλλη στην ψηφοφορία, αφού κανένας άλλος αθλητής, προπονητής ή ομάδα δεν έλαβε αντίστοιχο ποσοστό. Η 23χρονη Σεμιχά έμεινε παράλυτη στα 16 της και με σκληρή προπόνηση αλλά κυρίως με μεγάλη θέληση για ζωή κατάφερε να πάρει τρια ευρωπαϊκα χάλκινα στην κολύμβηση, σπουδάζοντας παράλληλα στο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Στην πρώτη της συνέντευξη στο Κ της Καθημερινής, η Σεμιχά μας διηγήθηκε όλη την ιστορία της και αξίζει να σταθούμε στο σημείο που είπε ότι όταν έμαθε ότι πως θα ξαναπερπατούσε ήξερε ότι η πορεία θα ήταν δύσκολη, έμαθε όμως ότι οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται. Προσθέτοντας "γιατί η ζωή είναι γλυκιά". Την ίδια στιγμή αυτό που κέρδισε από το ατύχημά της, όπως λέει, είναι ότι έχει μάθει να βλέπει το συνάνθρωπο της και να καταλαβαινει σε τι φάση είναι, χωρίς να ενδιαφέρεται για το τι άρωμα θα βάλει ή τι θα φορέσει. Και στην ερώτηση αν είναι ευτυχισμένη απαντάει με ένα μεγάλο "ναι".

Πόσο διαφορετική είναι η Σεμιχά από όλες αυτές τις κοπέλες με το άδειο βλέμμα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Μια φωτεινή παρουσία που δείχνει σε όλους εμάς το δρόμο της προσπάθειας και της αξιοπρέπειας.

http://xeblogarisma.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: