Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ζωντανές και εικονικές κυνοδρομίες


Ποντάρουν και στα... σκυλιά!

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗ

Tα... σκυλιά μπήκαν στη ζωή μας! Σας λένε κάτι ο Crash Kid, η Blueberry Girl, ο Black Picture και ο Inky Velvet; Δεν είναι κατοικίδια, είναι κυνηγετικά σκυλιά. Αν σας πάνε στο... ταμείο, θα τα αγαπήσετε, αν σας πάνε στον... κουβά, θα τα μισήσετε. Πάντως, μετά το Τσάμπιονς Λιγκ και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα ασχοληθούμε και με σκυλιά...

Ο ΟΠΑΠ έχει προσθέσει στα κουπόνια του νέα παιχνίδια και για δεύτερη μέρα στα πρακτορεία ο κόσμος τζογάρει σε κυνοδρομίες! Η οικονομική κρίση γεννά νέες ιδέες και η αγγλική κουλτούρα μπαίνει πλέον στην ελληνική καθημερινότητα. Μέσα από ειδικό κλειστό κύκλωμα που λειτουργεί μόνο στα πρακτορεία της ΟΠΑΠ ΑΕ, διεξάγονται από το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ (με ενδιάμεση διακοπή από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα) ζωντανές και εικονικές κυνοδρομίες. Οι κούρσες γίνονται κάθε τέταρτο, μερικές φορές και κάθε πέντε λεπτά σε πόλεις όπως το Σάντερλαντ, το Νιούκαστλ, το Νότιγχαμ, ενώ, όταν δεν υπάρχουν ζωντανές κούρσες, γίνονται εικονικές κυνδρομίες μέσω υπολογιστή. Κάθε παίκτης μπορεί να ποντάρει από 30 λεπτά μέχρι όσα αντέχει η τσέπη του και καλείται να προβλέψει τον πρώτο νικητή ή και την πρώτη τριάδα.

Ηδη την πρώτη μέρα στα πρακτορεία, που βιώνουν τους τελευταίους μήνες έντονα την οικονομική κρίση, ανέβηκε η κίνηση τουλάχιστον κατά 20% και χωρίς τα νέα παιχνίδια να έχουν διαφημιστεί από τον ΟΠΑΠ. Βέβαια, οι περισσότεροι παίκτες είναι οι θαμώνες και λιγότεροι οι νέοι πελάτες.

Ο ΟΠΑΠ αναφέρει ότι τα παιχνίδια κυνοδρομιών είναι από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα, με μεγάλη ιστορία στο εξωτερικό. Στις ΗΠΑ οι πρώτοι αγώνες έγιναν το 1919 και το πρώτο στάδιο άνοιξε στο Emeryville της Καλιφόρνιας. Σήμερα είναι το έκτο δημοφιλέστερο άθλημα στη χώρα. Στην Αγγλία, το άθλημα είναι περισσότερο διαδεδομένο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Απόδειξη της αποδοχής του αθλήματος στη Μεγάλη Βρετανία είναι ότι το 1927, ένα χρόνο μετά την εισαγωγή του στη χώρα, λειτουργούσαν ήδη 40 κυνοδρόμια σε διάφορες πόλεις. Σήμερα, εξακολουθεί να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία που στις ιδιαίτερα σημαντικές κούρσες οι θεατές ξεπερνούν τους 100.000.

Ο ΟΠΑΠ προσθέτει ότι οι κυνοδρομίες «έχουν αρχαιοελληνικές ρίζες, αφού οι πρόγονοί μας αγάπησαν με πάθος τα λαγωνικά και συγκεκριμένα το Greyhound ή έναν τύπο Greyhound. Το όνομα της φυλής, όπως πιστοποιείται από συγγραφικά κείμενα, ίσως προέρχεται από παραφθορά της λέξης Graecus, graecian->greek=ελληνικός. Πολλοί από τους αρχαίους συγγραφείς, Ελληνες και μη, όπως ο Γρατιανός, ο Oβίδιος και άλλοι, έχουν αφήσει γραπτές μαρτυρίες και απεικονίσεις του αθλήματος και των αθλητών που συμμετείχαν».

Και... βιντεοπαιχνίδι

Oι κυνοδρομίες δεν είναι το μοναδικό νέο παιχνίδι. Σε ειδικές οθόνες έχουν προστεθεί παιχνίδια υπολογιστών, όπως τα πέναλτι (!) και τα μπαλόνια (!). Ο παίκτης καλείται να προβλέψει αν ο υπολογιστής θα ευστοχήσει ή όχι στο εικονικό πέναλτι, ποντάρει από 10 λεπτά έως 2 ευρώ και συνεχίζει με κλίμακα όπως στο τηλεοπτικό παιχνίδι «Ο εκατομμυριούχος». Στα μπαλόνια, ο παίκτης επιλέγει έναν... κυνηγό και προβλέπει αν θα τα σκάσει με την καραμπίνα!

πηγή agelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια: