Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ετσι έγινε το μακελειό στου Ρέντη


Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν, μετά από ενέδρα θανάτου στις 18:50 το απόγευμα της Τρίτης στο Ρέντη.
Οι δύο νεκροί αστυνομικοί ήταν μόλις 22 ετών, ο ένας από το Περιστέρι και ο άλλος από το Ρέθυμνο Κρήτης. Σοβαρά, αλλά πιθανόν εκτός κινδύνου, είναι ο τρίτος αστυνομικός, ενώ ελαφρά στο πόδι τραυματίστηκε ο τέταρτος.


Το χρονικό του μακελειού
Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία στην αστυνομία για ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι, σύμφωνα με την οποία τρεις δράστες που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, διέφυγαν με........... κλεμμένο γκρι αυτοκίνητο μάρκα Volvo. Οι πινακίδες του είχαν κλαπεί στις 17 Ιανουαρίου 2010 από τη Νέα Ερυθραία.
Οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο κοντά στη λεωφόρο Κηφισού και το ακολούθησαν.
Το αυτοκίνητο μπήκε στον παράδρομο της λεωφόρου, στο ύψος της Λαχαναγοράς στο Ρέντη, στο ρεύμα προς Πειραιά.
Στο σημείο αυτό το αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά σε σκοτεινό σημείο του δρόμου και κάποιοι από τους επιβαίνοντες βγήκαν έξω και γάζωσαν τους τέσσερις αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι.
Στην συνέχεια ξαναμπήκαν στο όχημα, ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.
Κάτοικος της περιοχής, σε ερώτηση αν είδε το γεγονός απάντησε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι του και έπεσε στο πάτωμα ακούγοντας τους πυροβολισμούς.
"Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δυνάμεις της αστυνομίας εντόπισαν λίγο μετά της 20:00 το κλεμμένο Volvo στο Μοσχάτο, στη οδό Κωνσταντινουπόλεως και Παλαιολόγου και σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι. Οι έρευνες συνεχίζονται με τη συμμετοχή και ελικοπτέρου της αστυνομίας.

καφενειο


Δεν υπάρχουν σχόλια: